Srce ga je izdalo pre vremena: Preminuo Uroš Stojanović, reditelj filma "Čarlston za Ognjenku"

Srce ga je izdalo pre vremena: Preminuo Uroš Stojanović, reditelj filma "Čarlston za Ognjenku"

Autor: | 24/09/2017

0
Foto: Printscreen/Youtube/Kolaž

Vest da je noćas u 44. godini života preminuo Uroš Stojanović, sin glumca Feđe Stojanovića iznenadila je mnoge. Prema nezvaničnim informacijama, ovaj umetnik umro je od posledica infarkta.

Uroš je bio reditelj. Njegovo najveće delo, makar kada je reč o srpskoj kinematografiji, je film "Čarlston za Ognjenku" koji je režirao 2008. godine. Nakon velikog uspeha ukazala se prilika da svoje znanje prikaže i van granica Srbije. Dobio je ponudu da otputuje u Holivud i tamo nastavi karijeru.

 

Potpisao je ugovor sa tamošnjom producentskom kućom i radio na filmu "El indio". Njegov uspeh je prepoznat u Americi i već nekoliko godina je radio na filmskim ostvarenjima u toj zemlji.

Često su ga nazivali i umetnikom bez granica jer je to svojim radom i pokazao. Ipak, smrt ga je sprečila u daljoj nameri i usavršavanju karijere.

Otac i sin su imali priliku da rade zajedno na filmu "Vešala za dvoje".

- Sa Urošem, mojim sinom, sarađivao sam u filmu "Vešala za dvoje“" Eto, opet protekcija. Ali kada sednemo da radimo nas troje zaboravljamo da smo rod. Volim da čujem njihovo mišljenje, mada je Uroš moj najstroži kritičar. Kad smo snimali "Čarlston za Ognjenku", preko megafona je vikao: "Stop, stop! Tata, nemoj da šmiraš", što je s grohotom dočekivano. Sada je u Americi i baš mi nedostaje. Nije odgledao ni moje filmove "Ljubav i drugi zločini" i "Tamo i ovde". Ostao je u Americi da se izbori do poslednje kapi krvi. Ima realne šanse da uspe, mada ja ne verujem ljudima koji žive u Holivudu. Ali on je odlučio, pa neka mu je bog u pomoći - izjavio je Feđa u aprilu ove godine.

Uroš je rođen 1973. godine, a poslednje vreme je živeo u Los Anđelesu.

hellomagazin.rs printscr/youtube/facebook

Najnovije vesti