Bjelogrlić adaptira italijanski filmski hit "Savršeni stranci" u pozorišnu predstavu

Bjelogrlić adaptira italijanski filmski hit "Savršeni stranci" u pozorišnu predstavu

Autor: | 18/09/2017

0

Jedan od najgledanijih filmova prošle godine, italijanski blokbaster "Savršeni stranci" (Perfetti sconosciuti) Paola Đenovezea biće adaptiran u pozorišnu predstavu koju će pripremiti naš proslavljeni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Reč je o filmu koji prati sedmoro prijatelja okupljenih na jednoj večeri. Tvrdeći da nemaju nikakvih tajni jedni pred drugima, upuštaju se u igru čije je pravilo da stave svoj mobilni telefon na sto i svaku poruku ili fotografiju koju dobiju u toku večeri podele sa ostalima. Naravno, ispostavi se da je ipak bilo bolje da neke stvari zadrže za sebe...

 

„Savršeni stranci”, koji su u junu prikazivani u srpskim bioskopima, odabrani su za otvaranje 8. Festivala italijanskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci. Tim povodom u Beograd je došao i reditelj Paolo Đenoveze, s kojim će se Bjelogrlić dogovoriti o detaljima vezanim za pozorišni rimejk.

- Iz nekog razloga, u poslednje vreme je teško predstaviti italijanske filmove van Italije, za razliku od 60-ih i 70-ih. „Savršeni stranci” su imali sreću: film je videla publika u 50 zemalja, a čak iz 35 zemalja su tražena prava za rimejk, uključujući i Srbiju. Nama je Balkan veoma interesantan i po bliskim geografskim, ali i kulturnim vezama - rekao je Đenoveze.

S druge strane, pilot-epizoda "Senki nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića biće predstavljena italijanskoj delegaciji iz sveta filma, televizije i državnih kulturnih institucija koja trenutno boravi u Beogradu.

hellomagazin.rs Mirko Tabašević