Ivana Mihić: Nisam razmišljala o usvajanju, želela sam da rodim svoje dete

Ivana Mihić: Nisam razmišljala o usvajanju, želela sam da rodim svoje dete

Autor: | 13/09/2017

0

Iza Ivane Mihić (47) su brojne uloge po kojima je publika pamti, ali sada kada je na pragu šeste decenije, žali samo za jednom stvari - što se nije ostvarila u ulozi majke. Ona uživa u vezi sa svojim izabranikom kog ne želi da otkriva javnosti, a na pitanje da li su razmišljali da usvoje dete, Ivana kaže:

- Ne, nisam razmišljala, želela sam da rodim svoje dete. Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na takav odgovoran i human potez - rekla je Ivana.

Na pitanje kako joj je u vezi sa partnerom, ona je samo kratko odgovorila, ne želeći da otkriva identitet svog izabranika.

- Srećna sam.

Serija "Gore-dole", gde publika ima priliku da gleda Ivanu, reprizira se na RTS. Takođe, ona glumi i u nastavku serije “Vojna akademija”. Kako kaže, više joj prija da igra fatalne žene jer kada je igrala ženu koja je maltretirana, publika ju je gledala drugim očima.

- Ispričaću vam jednu anegdotu. Nakon svetske premijere filma "Mehanizam" na Internacionalnom filmskom festivalu u Montrealu, u kome igram lik učiteljice koja prolazi kroz haos maltretiranja, silovanja i terora, ljudi iz publike su mi masovno prilazili vidno uzbuđeni i tešili me, nudeći pomoć, dok su mog partnera "nasilnika" gledali ispod oka. Eto primera do koje mere kod gledalaca može ići poistovećivanje glumca sa ulogom, a opet, nama glumcima je važno da publika veruje u ono šta radimo - kaže glumica u razgovoru za Blic.

Na pitanje da li ima još nekih neostvarenih želja osim one da nije postala majka, Ivana kaže:

- Postoji bezbroj želja! Čovek je živ dok želi nešto! Evo, na primer, volela bih da se sjajna serija "Gore-dole", koja se trenutno reprizira u za nju neprimerenom terminu u devet sati ujutru, kad veće gledalište nije u mogućnosti da je vidi, emituje u večernjem terminu. Iako serija nije nova, teme koje tretira su vrlo aktuelne. Dobijam bezbroj poruka gledalaca koji postavljaju isto pitanje: Zašto se ne reprizira uveče? Da ne pominjem kakva veličanstvena grupa glumaca igra, a mnogih, nažalost, više nema među živima. Možda bi urednici na RTS-u mogli da razmotre ideju da se repriziranje ovako moćnih poduhvata i u umetničkom i u produkcionom smislu prebaci na Drugi program RTS-a, i to u večernji termin. Na taj način bi se omogućilo širem auditorijumu da ih gleda - poručuje glumica.

Kada joj je teško u životu, Ivana Mihić kaže da se posveti poslu.

- Kod mene je obrnut slučaj. Kada mi je teško, uvek pokušavam da radim nešto što će mi odvući misli a što će biti kreativno. Istovremeno sve preduzimam da rešim taj svoj problem. Na primer, producentski posao je izuzetno težak i stresan. Odgovorni ste za mnogo novca uloženog u realizaciju određenog projekta. Taj novac nije vaš. Utrošili ste mesece, a ponekad i godine da ga sakupite, tako da se osećaj odgovornosti pojačava. Čak mi se desilo da mi nedelju dana pred premijeru zabrane reklamiranje filma "Kupi mi Eliota", koji je od svih mojih filmova najviše koštao i para i nerava. Možda su to ti trenuci u kojima sam mogla da poželim da se zatvorim u četiri zida, ali sam ja izabrala da posao završim i odmah potom krenem u novi projekat - ispričala je glumica za Blic.

hellomagazin.rs Promo/Hello/Arhiva
Tagovi: ivana mihić

Pročitajte još

Najnovije vesti