Princ Džordž krenuo u školu, tata Vilijam mu pomogao da prebrodi strah i tremu

Princ Džordž krenuo u školu, tata Vilijam mu pomogao da prebrodi strah i tremu

Autor: | 07/09/2017

0

Sin princa Vilijama i Kejt Midlton pošao je u školu, ali ga majka, vojvotkinja od Kembridža, nije ispratila, jer ima jake jutarnje mučnine u trećoj trudnoći.

Nervoznim korakom mali princ Džordž stigao je u školu sa svojim ocem, princom Vilijamom, jer njegova majka, vojvotkinja od Kembridža, leži u krevetu zbog jutarnjih mučnina uzrokovanih trećom trudnoćom.

Četvorogodišnji dečačić izgledao je vrlo otmeno u svojoj novoj uniformi, koja uključuje zvanični teget džemper sa crvenim logom, plave bermude i plave čarape. Thomas's Battersea, škola u jugoistočnom Londonu, košta oko 18.000 funti godišnje.

Објава коју дели CNN (@cnn) дана 7. Сеп 2017. у 1:50 PDT

Princ Vilijam odvezao je sina u školu, poneo mu torbu i ispratio ga do ulaza. Oca i sina sačekala je Helen Haslem, direktorka škole, a mladi princ se rukovao sa njom pre ulaska na prvi čas.

@arabictiara је поделио/ла објаву дана 7. Сеп 2017. у 12:55 PDT

Princ Vilijam rekao je direktorki da je Džordž nestrpljivo čekao polazak u školu. Istu školu su pohađali njegov otac i stric, princ Hari. Vodič za dobre škole u Engleskoj ovu školu opisuje kao "veliku, pomalo haotičnu školu za kosmopoliske roditelje koji žele da njihova deca dobiju najbolje obrazovanje koje se novcem može kupiti".

Sa svojim drugarima iz klupe, Džordž će provesti dan upoznavajući se sa učiteljima, a imaće i odmor koji će provesti na igralištu. Škola Thomas's Battersea je porodična ustanova, a Džordž će u odeljenju biti sa još dvadesetak učenika.

@iloveroyals4ever је поделио/ла објаву дана 7. Сеп 2017. у 5:26 PDT

Organizovan je i debatni klub za mališane, kao i učenje filozofije, italijanskog jezika, poezije, mačevanja i golfa, ali i baleta, kako za devojčice, tako i za dečake. U istu školu će za nekoliko godina krenuti i Džordžova sestrica Šarlot.

Inače radi se o obrazovnoj ustanovi koju su pohađale i supermodel Kara Delevinj i pevačica Florens Velč.

Školu je osnovala nekadašnja glumica Džoana Tomas, a iako je naglasak na akademskim uspesima, domaći zadaci su stvar izbora. Naglasak je na zdravoj ishrani, bez aditiva i masti, a so i šećer se koriste u ograničenim količinama. Na jelovniku su, između ostalog, jagnjeći ragu sa belim lukom i biljem i sočivo.

"Tvrdimo da balansirana ishrana stimuliše mozak, poboljšava koncentraciju pomaže deci pri učenju i poboljšava pamćenje“, stoji na sajtu škole.

Fizička aktivnost je takođe vrlo važna u ovoj školi.

hellomagazin.rs Guliver/getty