Nebojši Glogovcu Gran pri Filmskih susreta u Nišu

Nebojši Glogovcu Gran pri Filmskih susreta u Nišu

Autor: | 31/08/2017

0

Festival glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" u Nišu završen je večeras dodelom nagrada, a najznačajniju Gran pri Naisa dobio je glumac Nebojša Glogovac za ulogu profesora Vjeka Kralja u filmu "Ustav Republike Hrvatske".

Nebojša Glogovac je, primajući nagradu, zahvalio svima koji su mu omogućili da se bavi svojim poslom na najbolji mogući način. Takođe je zahvalio niškoj publici što čuva film i čuva džez.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu Car Konstantin na 52. "Filmskim susretima", žiri je dodelio Vojinu Ćetkoviću za ulogu Laze Kostića u filmu Santa Maria della Salute.

Nagradu  Carica Teodora za najbolju žensku ulogu dobila je Tamara Aleksić za ulogu Lenke u filmu Santa Maria della Salute.

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Igoru Đorđeviću za ulogu Petra Kočića u filmu Slepi putnik na brodu ludaka, a povelja za izuzetnu žensku ulogu dodeljena je Gorici Popović za ulogu Stojanke u filmu Kozje uši.

Gorica Popović proglašena je za glumicu festivala pošto je dobila najveći broj glasova publike.

Povelju za epizodnu mušku ulogu osvojio je glumac Marko Gvero za ulogu predsednika mesnog odbora u filmu Stado, dok je poveljom za žensku epizodnu ulogu nagrađena Jovana Gavrilović, za ulogu Ane u filmu Rekvijem za gospođu J.

Priznanje za najboljeg debitanta uručeno je Vanji Nenadić za ulogu Lole u filmu Biser Bojane.

O nagradama je odlučivao žiri kojem je predsedavala glumica Jelica Sretenović, a članovi su bili Minja Filipović i Ivan Bekjarev.

Na festivalu je prvi put dodeljena i nagrada u nezvaničnoj konkurenciji „Milorad Mandić Manda“ za najbolju komičnu ulogu i pripala je Nikoli Koju za film Stado.

Kojo je istakao da treba da mu oproste i Naisa i sve ostale nagrade koje je do sada dobio, ali da mu je nagrada njegovog „Mandoline“ najdraža.

„Nepravda je što se ova nagrada dodeljuje, nije trebalo da se dodeljuje još 50, 70 godina“, izjavio je Kojo.

Poslednje festivalske večeri na niškoj Tvrđavi prikazana je pilot epizoda serije Senke nad Balkanom i dokumentarni film Hipi dolina.

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/ATAImages