Jelena Janković na životnoj prekretnici: Iskušenje pred veliku odluku

Jelena Janković na životnoj prekretnici: Iskušenje pred veliku odluku

Autor: | 26/08/2017

0

Jelena Janković prolazi kroz jedan od najtežih perioda u životu, želi da stavi tačku na karijeru, ali ta odluka se nimalo ne dopada njenoj porodici.

Naime, iako je Jelena rešena više nego ikada da digne ruke od karijere demotivisana zbog poraza koji su se na terenu nizali u prethodnom periodu, njena majka Snežana Janković insistira da ona nastavi da se profesionalno bavi tenisom.

Pritisak koji gospođa Janković vrši na svoju ćerku dovodi najbolju srpsku teniserku čak i do suza!

- Jelena poslednjih nedelja prolazi kroz jedan od najtežih perioda u životu. Iako se dugo lomila da li da prekine sa turnirima ili da se i dalje bori na terenu, ipak je presekla i rešila da stavi tačku na tenisku karijeru. Međutim, ova odluka se uopšte ne dopada njenoj porodici, pogotovo njenoj majci koja smatra da Jelena i dalje može mnogo toga da pokaže na terenu i da nije vreme za povlačenje, pa insistira da igra i dalje. S obzirom na to da je Jelena veoma vezana za porodicu i da i te kako uvažava njihove savete i sugestije za profesiju kojom se bavi, njoj ovaj pritisak majke teško pada, jer smatra da je sada pravi trenutak da se pozdravi sa belim sportom. Dešava se često i da zaplače u frizerskom salonu dok se svom bliskom frizeru žali na svoju majku. Zbog protivljenja porodice Jelena je u nedoumici šta da radi sa svojom karijerom, ali da se ona pita već na jesen bi je završila. Posebno zbog toga što želi da se maksimalno posveti svom privatnom životu, da pronađe gospodina pravog i ostvari se kao majka - otkriva nam izvor upućen u celu situaciju.

Izgleda da su Snežanini napori da Jelena još pokaže svoj talenat na terenu urodili plodom, pošto će se Jelena naći na US Openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra, kako je i sama nedavno najavila na svojoj Fejsbuk stranici.

Ipak, koliko će uroditi plodom pritisak porodice da Jelena ne digne ruke od karijere saznaćemo nakon što se vrati iz Njujorka, jer će tada definitivno odlučiti da li će staviti tačku na profesionalno bavljenje tenisom.

Podsećamo, Jelena ove godine ima ukupno veoma loš rezultat - na 18 odigranih turnira zabeležila je 18 poraza i samo osam pobeda. Za loše plasmane na turnirima krive su Jelenine povrede. Ona je prošle godine imala probleme sa mišićem na ruci, a sada je bole i leđa.

Poslednji u nizu poraza bio je onaj kada je trenutno 69. teniserka sveta predala meč prvog kola turnira u Vašingtonu Francuskinji Osean Dodan, upravo zbog bola u leđima. Sve ovo je uticalo na to da Jankovićeva klone duhom i poželi povlačenje iz sporta.

Hellomagazin.rs Mirko Tabašević
Tagovi: jelena jankovic