Kako da zadržite preplanuli ten što duže

Kako da zadržite preplanuli ten što duže

Autor: | 25/08/2017

0

Zadržite prekrasnu bronzanu boju kože i duže vreme nakon letnjeg sunčanja.

Većina žena čeka leto kako bi postigle prekrasan preplanuli ten, ali kako se godišnji završava, a sunce je sve slabije i vrlo je teško održati boju. Ipak,  to ne znači da nije moguće, a vecernji,hr donosi  nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete i uspeti.

Hladan tuš

Tuširanje toplom i vrućom vodom može dehidrirati vašu kožu te se time boja pre "skine". Zato se tuširajte hladnom vodom te koristite hidratantna ulja za tuširanje.

Hidratizacija

Nema boljeg načina od zadržavanja preplanulog tela od nanošenja losiona. Nakon letovanja trebali biste ih nanositi barem jednom dnevno.

https://www.hellomagazin.rs/zivot/ako-ne-pijete-dovoljno-vode-morate-jesti-ove-namirnice/

Piling

Možda vam se čini kao zadnja stvar koju biste trebali raditi, ali piling tela barem jednom nedeljno ukloniti će mrtve ćelije kože te će koža tako lakše disati i održaće te sjaj.

Ulja za samopotamnjivanje

Svakih par dana nanosite ulje za samopotamnjivanje, koje naravno treba naneti ravnomerno i nežno. Sačekajte da se osuši pa nanesite losion, a kad se sve upije tek se onda obucite.

Beta karoten

Brojne studije su pokazale kako ishrana bogata beta karotenom može obnoviti sjaj osunčane kože. Najbolji izvori ovog sastojka su slatki krompir, šargarepe, mango i kajsije.

Voda

Nemojte smanjiti unos vode samo zato što napolju više nije 30+ stepeni. Hidratacija organizma može produžiti život ćelija, a tako i onih osunčanih.

https://www.hellomagazin.rs/zivot/lakse-cete-izgoreti-na-suncu-ako-volite-da-jedete-kasno-nocu/

Nosite belo

Naravno, ovo je trik koji stvara iluziju. Nosite belu i svetlu odeću kako biste stvorili kontrast te će vaša koža izgledati tamnije.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: bronzani ten leto

Najnovije vesti