Đule Van Gog kakvog ne znamo: Imam mračnu komoru i možda ću ponovo razvijati fotografije

Đule Van Gog kakvog ne znamo: Imam mračnu komoru i možda ću ponovo razvijati fotografije

Autor: | 23/08/2017

0


Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe  "Van Gog", srećan je što je njihova muzika odolela svim nedaćama koje su na muzičku scenu Srbije doneli estradnjaci, ali se brine za buduće generacije. Bez obzira na ekspanziju turbo-folka, pesme "Van Goga "čule su se u lokalima gde se okupljao neki drugi soj ljudi. Trideset i kusur godina oni uspevaju da prave note za one koji ih bodre iz prvih redova na koncertima i s njima uglas pevaju svaki stih.

Đule priznaje da nije bilo lako, ali su njihova jedra odolela oluji.

- Preživeli smo sve udare neukusa, šunda i kiča, dok su se menjale politike i ubeđenja, mi smo uspeli da preživimo te potrese. Mi smo svesni sebe, definisali smo ko smo i šta smo i jasno smo se pozicionirali, a potpuno smo svesni i političkih faktora koji su promenljivi. Uspeli smo da ostanemo i opstanemo neukaljani spoljnim uticajima, nismo poklekli, nismo ni razmišljali o tome, nama je muzika uvek bila sve - objašnjava Đukić šta im je kroz sve ove godine bila zvezda vodilja i kako su uspeli da ne podlegnu komercijalizaciji.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/zvonimir-dukic-dule-odajem-priznanje-svim-zenama-koje-mane-svojih-muskaraca-pretvore-u-vrline/

Đule važi za velikog ljubitelja fotografije. Osim što fotografiše sve zanimljive pejzaže koje vidi i detalje gradskih sokaka, on vrlo često na nastupima ljubi objektive fotoreportera. Time vrlo često iznervira fotografe, ali, kako kaže, to je vrsta ljubavi.

- Konstantno sam u tom odnosu ljubavi i mržnje s fotografijom. To je jedan čudan odnos. Moj pokojni otac je bio fotograf, i fotografija je porodična tradicija, pored toga što je moja lična potreba. Ali, mislim da su se danas stvari mnogo promenile. Evo, meni su sve fofotgrafije u telefonu, napravljene telefonom. To su sve umetničke fotografije, jer danas jednim klikom ovog aparatića možeš da napraviš magiju. Ipak, ja još imam moju mračnu komoru u kojoj ću, možda, jednoga dana ponovo razvijati fotografije - kaže Zvonimir, a na pitanje da li razmišlja o izložbi svojih fotografija, kaže:

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/zvonimir-dukic-dule-cuva-svoju-privatnost-ne-dopada-mi-se-promovisanje-dece-poznatih/

- Što se izložbe tiče, mislim da nije realna šansa da se realizuje - skromno ističe pevač.

Hellomagazin.rs Boško Karanović

Najnovije vesti