Da li ste znali da članovi kraljevskih porodica rade kao piloti, novinari, dizajneri?

Da li ste znali da članovi kraljevskih porodica rade kao piloti, novinari, dizajneri?

Autor: | 23/08/2017

0

Na članove kraljevske porodice gledamo potpuno drugačijim očima, a često zaboravljamo da su i oni ljudi baš kao i mi. Neki od njih imali su normalne poslove, ali su ih napustili zbog dužnosti ili udaje.

Princ Vilijam

Do 2013. godine Vilijam je leteo avionima Kraljevskog vazduhoplovstva za spasavanje i održavanje mira, a trenutno se sprema da preuzme posao pilota vazduhoplovne hitne pomoći.

Kejt Midlton

Danas je najpoznatija princeza na svetu, a u mladosti se bavila prodajom i bila zadužena za nabavljanje dodatne opreme u lancu prodavanica odeće Jigsaw.

Kejt dolazi iz preduzetničke porodice pa je pre udaje i sama radila u jednoj od mnogih firmi koje su u vlasništvu njenih roditelja.

Kralj Viljem-Aleksander i kraljica Maksima

Najmlađi evropski kralj upravlja putničkim avionima punih 20 godina, a trenutno radi u aviokompaniji KLM. Holanđanin taj posao naziva hobijem koji mu pomaže da se malo odvoji od titule i dužnosti.

Supruga Viljema-Aleksandera pre udaje je radila u Njujorku u investicionoj banci. Poslovni svet ostavila je iza sebe kako bi se posvetila majčinstvu i kraljevskim dužnostima.

Princeza Meri-Šantal

Princ Pavlos i princeza Meri Šantal

Meri-Šantal radila je kao modna kreatorka u dizajnerskoj kući Diane von Fürstenberg. Grčku princezu tamo je zaposlila njena sestra Aleksandra koja je izvršna kreativna direktorka.

Princeza Madlen

Nakon raskida sa verenikom Džonasom Bergstromom 2001. godine švedskoj princezi Madlen trebala je promena. Otišla je u Njujork i počela da se bavi humanitarnim radom. Tamo je upoznala svog današnjeg supruga Kristofera Onila.

Princeza Šarlin

Kada se udala za sina Grejs Keli i princa Alberta i postala princeza od Monaka, Šarlin je odustala od plivačke karijere. Svojevremeno je na Olimpijskim igrama u Sidneju predstavljala Južnoafričku Republiku.

Princeza i danas aktivno učestuje u propagiranju olimpijskih sportova.

Princeza Beatris

Sedma u redu za britanski kraljevski presto radila je u londonskoj kompaniji koja se bavi investicionim ulaganjima pa kao koordinatorka u Sony Pictures-u.

Kada su u javnost procureli privatni i lični podaci o kraljevskoj porodici, Beatris je napustila taj posao. Danas studira finansije u Njujorku i razmišlja o karijeri u toj profesiji.

Kraljica Leticija

Kraljica Leticija i kralj Felipe

Španska kraljica je pre dolaska u kraljevsku porodicu radila kao novinarka, pa je izveštavala o važnim događajima kao što su rat u Iraku i napad 11. septembra u Njujorku.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty

Slične Vesti