Danijela Dvornik ima divnu zanimaciju: Ovo je odraz mene same, mog života i energije

Danijela Dvornik ima divnu zanimaciju: Ovo je odraz mene same, mog života i energije

Autor: | 21/08/2017

0

Danijelu Dvornik poznajemo po tome što je veliki kreativac, neko ko pomera granice, iščuđava se i raduje svakom novom otkriću sa dečjom iskrenošću, ali i stvara lepe i zanimljive stvari u koje unosi i deo sebe.

Danijela oslikava kamenčiće koje pronalazi, koji nakon njenog umetničkog dodira i boja, postaju ribice koje su naprosto neodoljive.

A post shared by ReebaWish (@reebawish1) on Apr 22, 2017 at 2:29pm PDT

- Počela sam iz puke radoznalosti i želje da napravim nešto “svoje” bez ikakve kalkulacije i nekog velikog plana. Kad najmanje razmišljate, onda nastaju najbolje stvari, jer jedino tako radite sa srcem! - kaže Danijela i naglašava da nije od samog starta bila najuspešnija:

A post shared by ReebaWish (@reebawish1) on Mar 23, 2017 at 3:30am PDT

- Nabavila sam “za prvu ruku” boje i četkice i krenula. Od toga dana trebalo mi je oko godinu dana pomnog istraživanja oko tehnike preciznog crtanja, vežbanja ruke, naučiti sve o bojama, koje boje izabrati, koje četkice koristiti... Kamenje nije svo istog sastava, neki trebaju dodatnu obradu, mnoge sam “prve mačiće bacila u vodu” pre nego sam skupila snage da izađem iz sopstvenog “ormara” anonimnosti... - objašnjava Danijela na svom blogu, govoreći da je jedna umetnica bila njena inicijalna kapisla i početna inspiracija:

A post shared by ReebaWish (@reebawish1) on Aug 18, 2017 at 5:33am PDT

- Jednog letnjeg dana u Sutivanu, pretila mi je dosada i mnogo slobodnog vremena. Znate ono kad svi odu kućama, školama i poslu, kad “misto” utihne? A dan je dug! Skupljala sam kamenje s plaže i pala mi ideja oslikavanja kamenja. Nije to novost, niti sam ja to otkrila, dakako. Jedna mi je umetnica poslužila za inspiraciju. Njeni koloritni crteži na kamenčićima, mirna ruka, njen uredno sređen radni prostor, mirnoća kojom radi, osvojili su me. Promislila sam, imam sve, mesto, vreme, strpljenje i kamenčiće. - objasnila je umetnica, a od tog trena nastaju njene ribice koje žive od boja i mašte i postaju suveniri koji se rado kupuju.

A post shared by ReebaWish (@reebawish1) on Apr 7, 2017 at 2:59am PDT

hellomagazin.rs/m.g. instagram