Stan Vavrinka u bolnici: Ovo nije mesto gde sam želeo da budem

Stan Vavrinka u bolnici: Ovo nije mesto gde sam želeo da budem

Autor: | 16/08/2017

0

Švajcarski teniser Stan Vavrinka drugi put u kratkom vremenskom periodu je operisan.

Vavrinka je zbog povrede kolena morao da završi sezonu, a posle druge operacije se oglasio na društvenim mrežama.

- Ovo nije mesto gde sam želeo da budem. Ali, druga operacija je prošla dobro. To znači da ću uskoro moći da započnem oporavak. Vidimo se uskoro, 2018. Hvala svima - napisao je Švajcarac.

Vavrinka je jedan od igrača iz vrha ATP liste koji kuburi sa povredama.

Pored Novaka Đokovića, Endija Mareja i Keija Nišikorija jedan je od onih koji je morao ranije da prekine sezonu.

Za razliku od mnogih uvreženih mišljenja da je Stanislas Vavrinka Švajcarac litvanskog porekla, on u stvari ima poljske korene u sebi. Njegov otac je Nemac, koji u sebi ima Češke krvi, ali teniser svoje prezime duguje svom pradedi koji potiče iz dela oko poljske granice.

Najveću zahvalnost za svoje sadašnje uspehe mogao bi da duguje rođenom bratu, Džonatanu, koji je teniski trener i zbog koga se posvetio ovom sportu, kada je imao osam godina. Koliko je želeo da se posveti tenisu govori i to da je sa 15 godina napustio školu, kako bi mogao da se usredsredi na treninge u potpunosti, ali je ipak vanrednim učenjem uspeo da je završi.

Njegov privatni život je možda najviše obeležio brak sa TV voditeljkom i bivšim modelom Ilham Vilud, koju je oženio krajem 2009. godine i sa kojom je dobio devojčicu Aleksiju sledeće godine. Ono što je najviše intrigantno jeste i svedočanstvo možda o tome koliko je "Sten d men" u stvari želeo da uspe u tenisu, da je hteo da žrtvuje svoj brak zbog karijere.

Vavrinka i Dona Vekić

 

Naime, Vavrinka je u septembru 2011. godine posle povratka sa meča u Dejvis kupu, rekao svojoj ženi da bi želeo da se njih dvoje rastanu, kako bi pokušao da spase svoju tenisku karijeru, jer mu je prema njegovom mišljenju ostalo još samo pet godina igranja na vrhunskom nivou.

Prema njenim rečima on je samo došao kući, saopštio joj to, spakovao svoje stvari i iselio se iz porodičnog doma. Da stvar bude još i gora, po nekim forumima na internetu se mogu naći i spekulacije da je Švajcaracu zapala za oko koleginica Elena Vesnina, prelepa ruska teniserka.

"Uživali smo deset godina, sa usponima i padovima koje ima svaki put, ali život je nekada nepredvidiv, više nego što se nadamo. Ilham i ja bili smo blagosloveni što smo stvorili porodicu i što se naša divna ćerka Aleksija rodila 2010. godine", navodi se u saopštenju Vavrinke.

 

Ipak, Ilham je u svom obraćanju javnosti bila mnogo žustrija, a iz njenih reči možda može da se nasluti da je Vavrinka bio neveran. TV voditeljka je optužila tenisera da je izdao saopštenje u momentu kada je on u lošoj seriji rezultata.

- Ne, Stan ne gubi mečeve zbog toga što smo se nas dvoje rastavili, kako on kaže bolno, jer je prošlo već pet meseci od njegovog trijumfalnog povratka u Dejvis kupu. Njegova odluka da po drugi put napusti porodicu nije ga sprečila da osvoji turnir u Čenaju i da ima manje-više dobre rezultate - saopštila je Ilham.

- Ne, putovanja i turniri nisu uzrok našeg razvoda. Osim toga, drugi igrači koji su i više rangirani od njega, imaju fini porodični život. Razlog jeste njegova nestabilnost i želja da povrati slobodu na svim nivoima. I moram da priznam da su njegove konstantne laži i emotivne izdaje potpuno uništile poverenje koje sam imala u njega - zaključuje se u saopštenju Vavrinkine supruge od koje se zvanično razveo u aprilu 2015. godine.

Nakon braka Stan uplovljava u vezu sa teniserkom Donom Vekić, a kako je pre samo par dana primećen sam, na Tviteru se odmah razvila teorija da je i ovoj vezi došao kraj.

hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: Stan Vavrinka