Neočekivana odluka bivšeg šampiona sveta: Vladimir Kličko se penzionisao

Neočekivana odluka bivšeg šampiona sveta: Vladimir Kličko se penzionisao

Autor: | 03/08/2017

0

Bivši šampion sveta u teškoj kategoriji Vladirmi Kličko neočekivano se penzionisao!

Kličko je saopštenje o povlačenju objavio na svom zvaničnom sajtu, koji je zbog velike posede doživeo kolaps pa mu trenutno nije moguće pristupiti.

Kličko je odluku doneo nekoliko dana nakon što je najavljeno da će 11. novembra imati revanš sa Britancem Entonijem Džošuom, koji ga je pobedio u aprilu.

Ukrajinac je debitovao u profesionalnom boksu 1996, posle zlata na Olimpijskim igrama u Atlanti, te na 69 borbi ostvario 64 pobede, 53 nokautom.

Prvu titulu šampiona sveta osvojio je 2000. u WBO verziji, u međuvremenu je osvajao i pojaseve WBA, IBF i IBO verzija, te 23 puta uspešno branio titulu, samo dva puta manje od rekordera Džoa Luisa.

Kličko ima 41 godinu, poznat je pod nadimkom "Doktor čelični čekić", a bio je jedan od najviše osporavanih šampiona sveta u teškoj kategoriji, pre svega zbog slabe konkurencije i izostanka atraktivnosti u njegovim borbama.

Tokom karijere je između ostalih pobedio Aleksandra Povetkina, Dejvida Heja i Reja Mersera, a karijeru je završio sa dva poraza u nizu, jer je pred Džošuz izgubio od još jednog Britanca Tajsona Fjuroja, koji mu je oduzeo sva četiri pojasa u novembru 2015.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty