Prins je brisao sve svoje spotove sa Jutjuba, a sada su najzad dostupni

Prins je brisao sve svoje spotove sa Jutjuba, a sada su najzad dostupni

Autor: | 09/07/2017

0

Službeni video-spotovi Prinsa dostupni su od petka na Jutjubu, malo više od godinu dana posle iznenadne smrti pop legende i deklarisanog neprijatelja te sveprisutne video-platforme na internetu.

Spotovi nekih od njegovih najpoznatijih pesama, među kojima "When Doves Cry" i "Let's Go Crazy", sad su dostupni na službenoj stranici Jutjuba. Ostali bi trebali da se pojave vrlo brzo.

 

Rano dospevši na internet, Prins je posle postao njegov najveći kritičar, optužujući kako besplatan i sve lakši pristup muzici onlajn umanjuje prihode umetnika.

Muzičar je čak zaposlio ekipu zaduženu za detektovanje i eliminaciju svih njegovih video-spotova, čak i kratkih isečaka koje su snimili i objavili obožavaoci.

 

Upitan neposredno pre smrti o tom kategoričnom stavu, Prins je napisao poruku na Tviteru, a potom je brzo obrisao: "Budući da Jutjub ne isplaćuje novac, nije li to apsurdno pitanje?"

Prins Rodžers Nelson umro je 21.aprila 2016. u 57. godini od predoziranja analgeticima. Od njegove smrti, porodica pokušava da poveća izvore prihoda objašnjavajući kako joj trebaju ta sredstva za zaštitu i održavanje njegove obimne baštine, prenose agencije.

hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: Prins

Pročitajte još