Rok na samom startu: "Van Gog" svira na otvaranju "Bir festa"

Rok na samom startu: "Van Gog" svira na otvaranju "Bir festa"

Autor: | 30/06/2017

0

Beogradski "Bir fest" otvoriće 16. avgusta jedan od najpopularnijih rok bendova sa ovih prostora "Van Gog", najavila je danas "Beogradska kulturna mreža".

Uz poruku svim posetiocima da dođu nasmejani i raspoloženi, Zvonimir Đukić Đule obećao je odličnu zabavu na Ušću.

-Prošlo je tri godine od našeg poslednjeg nastupa na 'Bir festu'. Radujemo se novom susretu sa publikom, tako da jedva čekamo da se popnemo na binu i eksplodiramo od zadovoljstva u zagrljaju s publikom. Kao i uvek, pripremamo eksplozivan nastup, a kako nam je ove godine pripala čast da otvarimo 15. 'Bir fest' pripremili smo posebnu set listu, rekao je Đukić.

Drugog dana 15. izdanja festivala, na drugoj bini, jedan od udarnih gostiju biće poznati makedonski kompozitor i producent, pionir elektronske muzike s balkanskim etno elementima Kiril Džajkovski.

Džajkovski je osvojio publiku albumima Synthetic Theatre, Homebound i Religion & Sex, koje mnogi smatraju savršenstvom, a na kojima on kombinuje dram end bejs i makedonski etno zvuk, prenosi Tanjug

Novosadska pank-rok grupa "Ateist rep", koji će nastupiti trećeg dana festivala na glavnoj bini, sa nostalgijom se prisećaju ranijih nastupa na beogradskom "Bir festu".

-Publika na Ušću je temperamentna i grlom i dlanovima učestvuje u svakom koncertu. Spremni smo za novu razmenu pozitivne energije sa njima. Planiramo da publici na 'Bir festu' predstavimo retrospektivu naših najvećih hitova iz svih perioda rada benda i ostavimo srce na terenu, što bi rekli sportski komentatori, poručio je pevač Aleksandar Popov - dr Pop.

Dr Pop je podsetio da su prošle tri godine od njihovog poslednjeg druženja sa publikom na Ušću, a u međuvremenu su izdali album i pored brojnih nastupa po regionu imali i dve evropske turneje na koje su veoma ponosni.

-Trudićemo se da sve to sažmemo, fino upakujemo i isporučimo publici 18. avgusta u najboljem mogućem izdanju, poručio je Popov, naglasivši da bend ima poseban, više od dve i po decenije građen odnos sa beogradskom publikom.

Jedan od najpoznatijih bendova sa ovih prostora, beogradska grupa "S.A.R.S.", prošle godine je nastupom na "Belgrade bir festu" obeležila 10 godina postojanja u okviru slavljeničke turneje. Ove godine će 19. avgusta na Ušću svirati hitove sa šest albuma, među kojima su: Buđav lebac, Ratujemo ti i ja, Debeli lad, Rakija, Lutka.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Promo/Arhiva Hello
Tagovi: beer fest van gog