Modni imperativi: 10 brzih saveta za svakog muškarca

Modni imperativi: 10 brzih saveta za svakog muškarca

Autor: | 31/05/2017

0

Ovo nije pitanje ukusa. Ovo nije pitanje stila. Ovo su modne činjenice i trebalo bi da ih poštujete.

FIT ODEĆA

Najdramatičniji napredak koji možete napraviti kada je reč o svom stilu je da vodite računa da vam odeća skladno stoji, odnosno da bude u vašem broju. Međutim činjenica je da većina muškaraca nosi preveliku odeću. Svaki stilista će vam reći da biste uvek trebali nositi garderobu koja će pratiti liniju vašeg tela.

NEKA BUDE JEDNOSTAVNO

Ključna stvar kod dobrog stila je da ne preterate kada je reč o oblačenju. Nikad nemojte da nosite više od tri komada nakita i više od tri boje na sebi. Ne insistirajte na rokerskom imidžu osim ukoliko niste u bendu. Ukoliko želite da se razlikujete od drugih i volite malo ekscentričniji stil, to ćete najbolje postići kroz nošenje aksesoara ili najviše jednog odevnog komada koji će odskakati od ostatka vaše odeće.

LIČNI PEČAT MODI

Ukoliko želite izgraditi jedinstven lični stil, probajte sa recimo promenom načina gledanja casual mode. Kroz nošenje malo opuštenije odeće na najlakši način ćete istaći svoju ličnost, a to možete ostvariti kroz nošenje malo drugačijih košulja, poštovanjem pravila višeslojnog odevanja, kombinacija monohrone odeće sa istaknutim detaljima i miksom formalnih i manje formalnih komada.

OBRATITE PAŽNJU NA KOMBINOVANJE

Neki džemperi su lagani i skladno skrojeni, dok su drugi pak veliki i glomazni. Jedno od osnovnih pravila glasi; gornji i donji deo garderobe treba da budu kompatibilni. Ukoliko nosite neki glomazniji džemper, i pantalone bi trebale biti malo komotnije. Nemojte kombinovati debeli ribarski džemper sa elegantnim klasičnim pantalonama, već umesto toga probajte sa opuštenijom varijantom u vidu kargo pantalona ili farmerki.

NIKAD U ŠOPING SAMI

Nikad nije pametno potpuno se osloniti na mišljenje prodavca, jer na kraju krajeva on je tu da proda svaki proizvod. Bilo bi odlično da sa sobom povedete nekog ko će vam iskreno izneti svoje mišljenje, ako još poznaje modu- niko srećniji od vas.

MALO MODNOG RIZIKA

Preterivanje u oblačenju je modna greška, ali je doza rizika više nego preporučljiva. Uvek je bolje da budete malo istaknutije obučeni nego da budete suviše neformalni. Vodite računa da i odeća bude u skladu sa prilikom i prostorom u kome se nalazite. Trudite se da ne budete bolje obučene od nekih važnih ljudi u određenim situacijama, poput recimo poslovnog sastanka sa vlasnikom firme u kojoj radite.

SNAGA DETALJA

Najmanje stvari se po pravilu prve primete. Zato uvek vodite računa o aksesoarima kao što su to šalovi, džepne maramice, kravate ali i izboru nakita i satova.

INVESTIRAJTE U VRHUNSKE CIPELE

Ako žene nešto primete na muškarcima onda su to njihove cipele. Pogotovo im za oko zapada higijena obuće koju nose pripadnici snažnijeg pola. Veliki broj muškaraca upravo zapostavlja ovaj segment. Pored održavanja cipela bilo bi poželjno da investirate određena sredstva u kvalitetnije cipele koje će uvek biti dobra osnova važeg dobrog stila.

TRENDOVI NISU UVEK ZA SVE

Izbegavajte kupovinu odeće samo zato što je u trendu i držite se onih stvari koje vam dobro stoje i koje vam se sviđaju. Puno bolja stvar je da naučite kako da izgradite svestran i vanvremenski stil oblačenja, koji ćete sa vremena na vreme moći osvežiti sa novim trendovima. Ovaj savet će vam sačuvati gomilu novca.

NE INSISTIRAJTE NA BRENDOVIMA

Pre nego što se odlučite za kupovinu određenog komada zapitajte se da li ga kupujete zato što ih potpisuje određeni brend ili zato što se odlično uklapa sa ostatkom vašeg garderobera. Postavite sebi pitanje, "Da li bih kupio ovu stvar i da nema logo brenda na sebi"? U zavisnosti od odgovora znaćete da li vam je taj komad baš neophodan.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: moda muškarci