Nataša Aksentijević:  Nema tog muža koji ne bi nasamo proveo koji trenutak sa starletom

Nataša Aksentijević: Nema tog muža koji ne bi nasamo proveo koji trenutak sa starletom

Autor: | 25/05/2017

0

Učestale glasine da Nataša Aksentijević više neće voditi emisju “DNK” potvrđene su zvaničnim saopštenjem TV „Prva“ da se popularna voditeljka sa diplomom glumice pridružila njihovom timu. U svom prvom intervjuu posle transfera otkriva šta ju je motivisalo da započne novo poglavlje u profesionalnom životu, ali i po čemu će pamtiti prethodni period. Iako ne krije da je ambiciozna i posvećena poslu, Nataša ističe da joj je porodica uvek na prvom mestu. Suprug Dušan i ćerka Helena centar su njenog sveta, a najlepše trenutke provode zajedno u ušuškanosti svog doma. Šarmantna i neposredna, na naša pitanja odgovarala je bez zadrške, uz po koju duhovitu opasku na sopstveni račun.

Da li su nagađanja o vašem odlasku sa “ružičaste televizije” do medija stigla po sistemu “gde ima dima...” ili je tek posle tih napisa usledio poziv sa TV „Prva“?

- Nisam od onih koji plasiraju informacije kako bi prizvali određeni razvoj situacije. Ovo je mali grad, neko je negde nešto načuo, a onda je priča otišla dalje. Niti sam demantovala, niti potvrđivala, sada prvi put javno govorim o tome. Posao koji sam donedavno obavljala nije mi pružao mogućnost da idem dalje, da pokažem šta i koliko još mogu. Skoro da sam priželjkivala ponudu koja je stigla sa TV „Prva“, te sam je prihvatila sa zadovoljstvom i bez mnogo premišljanja.

Transferi fudbalera obično se gledaju kroz prizmu ugovora sa mnogo nula. Kakva je situacija u glumačko-voditeljskom svetu?

- Nama glumcima nikad dovoljno nula; kreativni smo i maštoviti pa lako smislimo način da sve te nule pretvorimo u ništa. Šalu na stranu, svesna sam da situacija nije bajna i da ne možemo ni da maštamo o honorarima koji su standard na Zapadu. Konkretno, adekvatno ću biti nagrađena za svoj rad.

Nataša Aksentijević za Hello!: Zbog ovoga sam prešla na TV Prva

Strahujete li od novog početka?

- Pre bih rekla da imam tremu, ne zbog toga što sumnjam u svoje kvalitete već zato što osećam ogromnu odgovornost prema poslu i uvek težim da pružim maksimum. Inače, s radošću prihvatam izazove.

Večeras je na programu prva epizoda “DNK” koju će raditi nova voditeljka. Da li ćete gledati?

- Nisam od onih koji su skloni da kažu: “Više nisam deo tog projekta, ne interesuje me šta se dešava.” Mene sve zanima. Podrazumeva se da ću pogledati emisiju i kako se snašla koleginica.

Koji savet biste joj dali?

- Iz iskustva mogu da kažem da kod gledalaca prolazi samo iskrenost. Dakle, neka bude spontana i svoja. Bože, zvučim kao učesnici nekih rijalitija.

Po čemu ćete pamtiti period koji ste proveli radeći “DNK”?

- Prva asocijacija mi je uživanje. Nije bilo lako. Reč je o dokumentarnom programu u kojem odlazite kod ljudi koji imaju neku muku, a pri tom ne znate u kakvom raspoloženju ćete ih zateći. Doživela sam razne neobične situacije, ponekad nimalo prijatne, ali što je veći izazov, ja se bolje snalazim.

Da li vam se neko od učesnika udvarao?

- Nisam tip žene koja misli da je neodoljiva, ali u više navrata se desilo da me, kada odem drugi put, da odnesem rezultate, neki deka koji bi voleo da za ženu ima mlađu plavušu sa televizije, a često i onaj sa traumatičnim bračnim iskustvom koji nas je zvao da utvrdimo očinstvo, dočeka u pripijenoj majici kako bi pokazao svoje telo. Uzgred rečeno, na društvenim mrežama imam gomilu fanova od preko šezdeset godina iz dijaspore, Amerike i Australije, koji se nude da mi finansijski pomognu, ali da zauzvrat navratim u goste.

Pred kamerama ste se pojavljivali sa povezom na oku i najlon-kesom na glavi kojom ste se štitili od kiše, pričali ste o višku kilograma. Sujeta vam, reklo bi se, nije slaba tačka.

- Volela bih da imam trideset pet kilograma manje kako bih mogla da obučem ultrakratku suknju i možda budem zavodljivija svom suprugu. Na prvom mestu mi je suština, ne ambalaža. Više razmišljam šta ću da kažem nego kako izgledam. Možda je u tome ključ mog uspeha, ma koliko to zvučalo pretenciozno.

Imajući u vidu da stranica “Dnevna doza Nataše” na „Fejsbuku“, gde se citiraju vaše duhovite izjave, ima više od sto hiljada pratilaca, o pretencioznosti nema ni govora.

- Što se tiče te stranice, bez lažne skromnosti mogu da kažem da sam na nju vrlo ponosna. Volim da se šalim i da se smejem, a ako pri tom uspem i nekog da oraspoložim, misija je ispunjena.

Šta vas može da oraspoloži?

- Zvučaće stereotipno, ali i sam pogled na moju ćerku Helenu uvek mi izmami osmeh. Iako još nema dve godine, uveliko “brblja” pa se nas dve site ispričamo. Naravno, suviše je mala da bi me gledala na televiziji, a i u uzrastu je kad je isključivo zanimaju crtaći.

Razume li suprug vaše profesionalne obaveze?

- Apsolutno, iako je on iz neke druge priče. Nije javna ličnost i u tom smislu ne voli da se eksponira, ali u potpunosti prati ono što radim i podržava me.

Nataša Aksentijević: Moj muž je veliki car i mora da ima ženu-šmekera koja je samo njegova

Da li se navikao na naslove kao što je “Ovo je suprug Nataše DNK”?

- Ne obazire se na to, mada ponekad kaže da mu je krivo što nije fotogeničan, ne zbog šireg auditorijuma, nego zbog njegovih drugara koji će to svakako ispratiti.

Jeste li se šalili kada ste izjavili da se vašem suprugu dopada izvesna starleta, ali da vi nemate ništa protiv toga?

- Ako ćemo iskreno, nema tog muža koji ne bi nasamo proveo koji trenutak sa nekom starletom, što ne znači da ne voli suprugu. Ni ja ne volim manje svog muža ako kažem da mi se dopada neki glumac sa nabildovanim mišićima.

Kada ćemo vas ponovo gledati na “malim ekranima”?

- Pripremam dve nove zabavne emisije. Od jeseni, kad krene nova programska šema, eto i mene. Taman da me se publika malo uželi.

Eva Čubrović Luka Sarac

Najnovije vesti