Olivera Katarina ponovo u Kanu: Pevaću "Đelem, đelem" za moje kolege kojih više nema

Olivera Katarina ponovo u Kanu: Pevaću "Đelem, đelem" za moje kolege kojih više nema

Autor: | 23/05/2017

0
Foto Janko Petković

Punih 50 godina nakon što je čuveni film “Skupljači perja” osvojio “Gran pri” na filmskom festivalu u Kanu, ovo ostvarenje će ponovo biti prikazano na istom mestu, a legendarna pevačica i glumica Olivera Katarina kaže da je uzbuđena što će nove generacije moći da vide čuveni film Aleksandra Petrovića.

“Skupljačima perja” udarni termin u Kanu, na Kroazetu stiže i Olivera Katarina

Foto Janko Petković

– Neverovatno! Posle 50 godina, istim povodom, znači, film “Skupljači perja” koji je tada osvojio publiku i kritiku, i sve redom… I sada će ponovo biti prikazan novim generacijama, i posebno me zanima kako će nove generacije da reaguju. Francuzi jako vole umetnike i uvek su prema meni bili pesebno nežni, i mogu samo da im se zahvalim, bili su divni prema meni, što ne mogu da kažem baš uvek za nas… ne mogu. Ali ovoga puta je bilo mnogo novinara koji su me ispratili, poželeli sve najbolje – ispričala je Olivera Katarina za Telegraf i dodala da nju publika nikada nije zaboravila.

– Kod publike nikada nisam bila zaboravljena, bila sam zaboravljena kod vlasti i režima, nije se pisalo po meni, ali publika me uvek volela – konstatovala je Olivera koja će u Kanu otpevati neprevaziđenu numeru “Đelem, đelem”.

 

– Ja sam tu pesmu proslavila… Inače, prvi zapis te pesme je doneo Duško Radetić, koji je u Moldaviji naišao na “Đelem, Đelem”, i reditelju Aleksandru Petroviću je predložio da je iskoristi u “Skupljačima perja”… Tako sam je naučila i proslavila, posle mene su je mnogi pevali, i ako, ja im želim sreću. U Kanu ću je ponovo otpevati i posvetiti mojim dragim kolegama koji više nisu sa nama – zaključila je Olivera Katarina.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Janko Petković/Hello