Bacamo je, a tako je dragocena: Pomorandžina kora kao eliksir

Bacamo je, a tako je dragocena: Pomorandžina kora kao eliksir

Autor: | 23/05/2017

0


Kada oljuštite pomorandžu, prvo što uradite je da bacite koru u kantu za smeće. Ovaj korak od sada treba da preskačete, jer upravo ovaj deo pomorandže sadrži najviše vitamina C, čak dva puta više od samog ploda.

Kora pomorandže pored velike količine vitamina C sadrži isalvestrol Q40 i limonelu - sastojke koji pomažu organizmu da se izbore sa rakom debelog creva, ali i sve češćem raku dojki,piše zenski magazin.

Nepoznata dobrobit vitamina D: U čemu je još dragocen, a niste znali

Da biste ih mogli upotrebiti kao suplement ishrani, potrebno da je napravite njihov prah:

Uzmite nekoliko pomorandži, oljuštite ih i pojedite. Nakon toga koru nemojte bacati, kao to smo već rekli, već je stavite u pleh i osušite. Kada se potpuno osuše, sameljite ih i dobijenu smesu u vodu praha stavite u čistu teglu koju ćete držati dobro zatvorenom.

Kad vaše vežbanje ne daje rezultate, sigurno u ovome grešite

Svakodnevno uzimajte po jednu kašiku ovog praha tako što ćete ga konzumirati sa smutijem, muslijem, čašom vode ili jogurtom. Pored toga sa ovim prahom možete i dodavati ukus pomorandže vašim omiljenim desertima. Posle samo par dana, primetićete veliku promenu u vašem organizmu: osećaćete se bolje, energičnije, a virusi i gripovi će vas zaobilaziti u širokom luku.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: vitamin C