Simon Silva: Skinula se u toples u Kanu i izazvala stampedo, a umrla je mlada, sama i tužna

Simon Silva: Skinula se u toples u Kanu i izazvala stampedo, a umrla je mlada, sama i tužna

Autor: | 21/05/2017

0

Simon Silva čitav život čekala je svojih pet minuta. Oni su napokon došli na filmskom festivalu u Kanu, kada se našla kraj tadašnjeg holivudskog idola Roberta Mičama.

- Svoje prezime Silver skratila sam u Silva jer je to lakše napisati na autograme - rekla je tada 22-godišnja Simon, čije je puno ime bilo Martha Simone de Bouillard.

Krajem 1951, tokom posebno hladne večeri, rođena Egipćanka koja je živela u Londonu s bogatim suprugom, izašla je napolje u gotovo prozirnoj haljini s izraženim dekolteom i dala je izjavu engleskom novinaru.

- Želim da budem najseksepilnija žena koja hoda ovim svetom - rekla je Simon koja je više od svega htela da postane velika filmska diva. Ali, taj plan nikada nije ostvarila.

Uspevala je da dobije manje uloge u niskobudžetnim filmovima, a ugovor s velikim kućama nikada se nije dokopala. Iako su joj govorili da je netalentovana, Simon je odlazila na časove glume, a svo muževo bogatstvo trošila je na provokativnu odeću kojom je isticala svoje bujne obline.

Osim što je glumila, skidala se i slikala za pin-ap časopise, a neretko je zvala fotografe da je slikaju u njenom krevetu. Soba joj je bila puna dijamanata i bundi.

Suprug ju je ostavio nakon četiri godine braka jer ju je uhvatio u aferi s glumcem Bonarom Koleanom. Ipak, Simon nije dozvolila da je to potrese. Odlučila je, kako je rekla, da će početi da štedi, ali nikako na račun njene lepote.

- Slava mi je važnije od hrane. Moje telo je ono što mogu da ponudim, moram se za njega brinuti. Doživeću uspeh, ako mi sreća dopusti - kazala je tada u jednom intervjuu.

Silva se uputila u SAD kako bi ostvarila svoje snove, no nije uspela da dobije radnu vizu. Kako više nije imala novca, zvala je bivšeg muža da joj plati put natrag.

Cezar Romero i Simon Silva na snimanju filma 'Street of Shadows', 17. Juli 1952.

 

Svoju veliku priliku, Simon je htela da uhvati na filmskom festivalu u Kanu, na proleće 1954. Na sebi je imala kostim koji je se sastojao od kratke suknjice sa resama i prozirnog materijala koji je ovlaš prekrivao grudi.

Iza nje se našao jedna od najpopularnijih holivudskih glumaca Robert Mičam, a ispred nje mnoštvo fotografa iz celog sveta. Silva, koja je često govorila da bi uradila baš sve za slavu, u tom trenutku je skinula gornji deo i gole grudi je prekrila rukama.

Tada srećno oženjeni Mičam bio je vidno iznenađen, ali i oduševljen, te nije mogao da sakrije radoznalost pa je pokušao da "proviri". U haotičnom guranju fotografa koji su hteli da dobiju što bolju fotografiju, bilo je i povređenih. Jedan fotograf slomio je ruku, a drugi nogu.

Iako je skandalozna slika obišla ceo svet, Simon nije dobila ni ugovor, ni uloge. Sve što je dobila bila je prilika da se takmiči u talent šou. Njeno pevanje i plesanje nije nikog oduševilo, a pobedio ju je dečak s mađioničarskim trikovima.

Danas, u vreme društvenih mreža i rijaliti televizije, Simon bi se itekako snašla. Ali, tada sve što je pokušala nije upalilo.

Simon je umrla u 30. godini života od srčanog udara. Bila je sama u svom londonskom stanu. Njeni prijatelji veruju da su je česte rigorozne dijete koštale života.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Najnovije vesti