Ko su jedini naslednici Prinsovog bogatstva

Ko su jedini naslednici Prinsovog bogatstva

Autor: | 20/05/2017

0


Sudija u Mineapolisu, glavnom gradu američke savezne države Minesote, saopštio je danas da su braća i sestre muzičara Prinsa, preminulog u aprilu 2016. godine, njegovi jedini naslednici.

-Naslednici Prinsove zaostavštine su Omar Bejker, Alfred Džekson, Šeron Nelson, Norin Nelson, Džon Ar Nelson i Tajka Nelson, naveo je sudija i dodao da je Prinsovo bogatstvo procenjeno na oko 300 miliona dolara.

Prema zakonu, sudu mogu da se u roku od godinu dana jave treća lica koja smatraju da imaju pravo na naledstvo. Ukoliko se niko ne pojavi u tom periodu, odluka sudije postaje pravnosnažna, prenose agencije.

Prins nije bio u braku i nema decu, a pre smrti nije ostavio testament.

Muzičar je iznenada preminuo 21. aprila prošle godine od prekomerne doze leka protiv bolova na bazi opioida.

Prins ili "dete iz Mineapolisa" bio je jedan od najvećih muzičara osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka sa hitovima kao što su Cream ili Kiss, u kojima je mešao gitarske rifove sa poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit Purple Rain.

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu Purple Rain iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Prins

Pročitajte još