Najbolji način kako da se rešite podočnjaka i kesica ispod očiju

Najbolji način kako da se rešite podočnjaka i kesica ispod očiju

Autor: | 04/05/2017

0

Ovo je top osam recepata koji će vam pomoći da uklonite tamne krugove i otoke ispod očiju. Jednostavni su za pravljenje i jeftini su. Pokušajte!

Ružina vodica

Ružina vodica hidratizuje i neguje kožu lica, oslobađa od otoka, crvenila i svraba. Ima dejsstvo izbeljivanja i podmlađivanja. Možete je jednostavno kupiti ili napraviti sami kod kuće:

Sastojci:

  • sveže latice jedne ruže
  • čaša tople vode

Priprema: 

Isperite latice ruže i stavite ih u malu posudu. Ulijte čašu tople vode i pustiti da se sve ohladi. Zatim ocedite u dezinfikovanu posudicu, i to je to. Ružinu  vodicu držite u frižideru, ali ne duže od nedelju dana.

Koristite tako da rastvorom namočite dve blaznice, stavite ih na podočnjake i držite 15-ak minuta. Ponavljajte to svako jutro i svako veče.

Bademovo ulje

Bademovo ulje oslobodiće vas otoka ispod očiju, kao i tamnih kolutova. Pre spavanja nanesite dve do tri kapi i lagano umasirajte ispod očiju. Rezultati će se videti već za sedam dana.

Sok od krompira

Krompir je odličan izvor vitamina C i određenog sastojka koji izbeljuje kožu.

Priprema:

Narendajte sirovi krumpir i iscedite sok iz njega. Potom namočite tom tenošću blazinice, stavite ih na oči i držite 10 minuta. Isperite lice pa umasirajte ispod očiju malo maslinovog ulja. Tretman traje dve nedelje i sprovodi se svaki dan.

Oblog od krastavca

Krastavac sadrži veliku količinu antioksidansa i ima dejstvo izbeljivanja.

Priprema:

Nekoliko debljih kriški krastavca stavite u frižider na pola sata, a potom ih stavite na oči i oko njih pa držite 10 do 15 minuta. Na kraju lice isperite hladom vodom. Postupak ponavljajte svaki dan, i tako nedelju dana.

Oblog od čaja

Čaj je bogat kofeinom, taninom i antioksidansima – što je odlično za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju i otoka.

Priprema: 

Napravite šoljicu zelenog ili crnog čaja, pričekajte neka se ohladi, a zatim u čaj potopite blazinice. Ocedite ih malo i stavite na oči. Na isti način možete koristiti i vrećice čaja (pošto napravite čaj). Oblog držite 10 do 15 minuta, i tako svaki dan. Nakon nedelju dana videćete poboljšanje.

Maska od mleka i hleba

Mlijeko hidratizuje i izbeljuje kožu, a hleb sadrži kvasac koji je bogat vitaminom B – on smiruje kožu i neutralizuje osip.

Priprema:

Napravite smesu od belog hleba i mleka, ne previše gustu. Stavite masku na kritična područja i držite 10 do 15 minuta. Ako budete to radili redovno, podočnjaci će brzo nestati.

Sok od paradajza

Paradajz sadrži likopen, antioksidans koji jača zidove kapilara.

Kako ga koristiti:

Nanesite sok od paradajza na problematična područja i ostavite 10 minuta. Operite lice hladnom vodom. Ponavljajte to svaki dan, dve nedelje.

Biljne kockice leda

Led ima dobro dejstvo na kožu – čini je elastičnom, izglađuje bore i smanjuje otoke. A ako u njega stavite određeno lekovito bilje, učinak je još bolji.

Sastojci:

  • listovi kadulje
    različak
    kamilica
    peršun

Priprema:

Uzmite čajnu kašičicu svake biljke i stavite u 200 ml vrele vode pa ostavite dva sata. Tečnost sipajte u kalup za led i stavite u duboko zamrzavanje. Svako jutro trljajte područje oko očiju kockicom leda oko 30 sekundi (svako oko) i tako dve nedelje, piše Bright Side.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/thinkstock