Okupljanje ekipe filma "Kum" 45 godina od premijere (video)

Okupljanje ekipe filma "Kum" 45 godina od premijere (video)

Autor: | 30/04/2017

0

Ekipa kultnog filma „Kum“ Frensisa Forda Kopole okupila se u "Rejdio siti mjuzik holu" u Njujorku, povodom 45 godina od premijere tog filmskog klasika.

U prostoru uređenom da podseća na biblioteku Don Korleonea sa portretom Marlon Branda koji je za ulogu mafijaškog bosa dobio Oskara, Kopola i glumci Al Paćino, Robert Duval, Džejms Kan, Dajana Kiton, Talija Šajer i Robert de Niro još jednom su se okupili, prenose strane agencije.

Veče je organizovao De Niro na zatvaranju svog „Trajbeka“ filmskog festivala i tom prilikom su prikazana i prva dva dela Kuma o moćnoj njujorškoj mafijaškoj porodici, a Kopola se osvrnuo na zanimljivosti sa početka snimanja.

 

Svi su se prisetili vremena kada je Kopola bio mladi, još neafirmisani reditelj, Paćino nepoznati pozorišni glumac i kada je samo nekolicina mislila da je bestseler Marija Puzoa dobar materijal za film.

- Bio sam razočaran kada sam prvi put pročitao Puzoovu knjigu jer je bila preobimna - izjavio je Kopola, nazvavši je šundom.

Kada je počelo snimanje, pojavile su se glasine da će smeniti Kopolu, a producent „Paramaunt pikčersa“ nije želeo ni Branda, ni Paćina.

 

Brando je izneo svoju ulogu kada je napunio usta vatom kako bi Don Korleone izgledao „kao buldog“, čak je i usvojio taj „šripavi šapat“ kako bi dočarao mafijaškog bosa.

- Potpuno se pretvorio u lika kojeg tumači - rekao je Kopola.

 

Legendarna je i Kopolina borba da angažuje Paćina u ulozi Majkla Korleonea.

Kako bi ubedio studio, Al Paćino je rekao da je prošao više audicija nego što može da se seti, čak je i rekao Kopoli: „U redu je. Sarađivaćemo nekom drugom prilikom. Ima i drugih stvari da se rade“. 

 

Ali Kopola je bio uporan i uspeo u svojoj ideji da Paćino tumači jednog od članova porodice Korleone, dok je Paćino sada priznao da je bio skeptičan i razmišljao da to i nije tako dobra uloga, čak je u jednom trenutku pomislio da će to biti najgori film ikad snimljen.

Al Paćino je zaveo najlepše žene sveta, ima troje dece, ali nikada nije želeo brak (video)

Kopola se prisetio i da su ga tada u studiju „Em-Dži-Em“ pitali kako misli da napravi film koji je umetnički kvalitetan i finansijski isplativ, na šta je slavni režiser odgovorio: „Rizikujući“.

Mnogo se zanimljivih priča sa snimanja čulo na proslavi 45 godina filma Kum.

Nije jedino Brando (1924-2004) nedostajao na proslavi, članovi ekipe su se prisetili i Džona Kazala (1935-1978) koji je tumačio Freda Korleonea, kao i direktora fotografije Gordona Vilisa (1931-2014).

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. printscr/youtube