Igra sudbine: Glumicu "Vojna Akademija" spojila sa porodicom posle 37 godina

Igra sudbine: Glumicu "Vojna Akademija" spojila sa porodicom posle 37 godina

Autor: | 26/04/2017

0


Ona je majka dve devojčice i joga instruktor. Rođena je Subotičanka, živi u Beogradu, a porodica iz Afrike, s kojom nije imala kontakt, javila joj se pošto je videla fotografije iz serije na fejsbuk profilu.

I na ova  pitanja, Baya Bague Namkosse odgovara preko poruka, dok je u Centralnoj Africi, gde živi njena porodica. Otišla je u posetu familiji i zemlji iz koje potiče.

- Moj tata je došao u Srbiju iz Centralnoafričke Republike da studira, ostao je ovde i potpuno prekinuo kontakt sa celom familijom u Africi, tako da ja nikakav kontakt nisam imala sa njima. Na snimanju je jedan moj dragi kolega stavio fotografiju na Fejsbuk sa lokacijom Centralnoafrička Republika Bangi. Meni su prijatelji počeli da čestitaju što sam konačno uspela da stupim u kontakt s rodbinom. Bilo mi je jako neprijatno... A onda je moja rođena tetka sa tatine strane videla tu sliku. Usledio je poziv koji me je jako obradovao. Spojili smo se i zbog „Vojne akademije” sam našla rodbinu - kaže glumica Baya Bague za „Blic”.

A post shared by Yoga is about .. (@baya_bangue) on Mar 26, 2017 at 9:40am PDT


- Mama mi je Subotičanka, tačnije, polu-Slovenka, polu-Nemica. Ja sam rođena 31. jula 1980. godine, u Subotici. Majka sam dve divne devojčice, Mije i Vanje. Došla sam u Beograd da studiram, završila sam i magistrirala komunikologiju na Političkim naukama. U televizijskom poslu sam dugi niz godina. Već pet godina radim na jednoj sportskoj televiziji. Imam iskustvo i kao producent, radila sam dokumentarni film „Život je lep”. Pojaviću se u filmu „Incoming” sa Skotom Atkinsom u glavnoj ulozi, a tu je presudilo mamino poreklo, igram Nemicu Kraus - otkriva Baya za „Blic” detalje iz svog života.

Bojan Perić: Ne smem da razočaram klince kojima sam uzor

A post shared by Yoga is about .. (@baya_bangue) on Apr 25, 2017 at 6:48am PDT

A u „Vojnu akademiju” je ušla zahvaljujući svojoj velikoj ljubavi - glumi.

- Moja prva ljubav je gluma, njom sam se bavila od 15. do 20. godine u KPGT-u. Reditelj Dejan Zečević je moj prijatelj i on mi je ponudio ulogu u „Akademiji“. Bilo mi je zanimljivo da igram oficira iz Centralnoafričke Republike, odakle je moj otac, a koju nikada nisam posetila. Svi moji prijatelji znaju da sam to oduvek želela. Sa svih strana sam dobijala upozorenja da je opasno i da tamo ne treba da idem. Naravno da sam istog momenta prihvatila ulogu. Znala sam da ću vrlo brzo zaista otići u tu zemlju. I evo, upravo odatle i radimo ovaj intervju za „Blic” - kaže nam lepa glumica. Ona nam otkriva i šta joj je bilo najteže na snimanju.

A post shared by Yoga is about .. (@baya_bangue) on Dec 16, 2016 at 9:51am PST

- U „Vojnoj akademiji” imala sam jako teške glumačke zadatke. Prvi i najteži je bio da loše govorim srpski jezik, iako sam iz Srbije. Toga sam se najviše plašila, jer je tu trebalo imati mere. Mislim da sam uspela. Drugi težak zadatak su bile scene gde je trebalo pokazati emociju tugu, plač - otkriva Baya.

A post shared by Yoga is about .. (@baya_bangue) on Aug 23, 2016 at 1:23am PDT

Osim glume i televizijskog posla, Baya se bavi i jogom.

- Jogu vežbam za svoju dušu 10 godina, a od prošle godine sam instruktor. Naravno, završila sam i školu za jogu. Mogu da kažem da je joga moja dugogodišnja ljubav - kaže Baya.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Instagram /baya_bangue
Tagovi: vojna akademija