Umetnička tajna mame Sergeja i Branislava Trifunovića

Umetnička tajna mame Sergeja i Branislava Trifunovića

Autor: | 24/04/2017

0
Foto Boško Karanović

Supruga glumca Tomislava i majka popularnijeg "dvojca" Sergeja i Branislava, Slobodanka Boba Trifunović - i sama je deo profesionalnog života provela u teatru, istina, radeći u administraciji. Da sinovi nisu "povukli" talenat samo na oca, svedoči i činjenica da se tokom školskih dana amaterski bavila glumom, a važila je i za jednu od najlepših Mostarki svoga doba...

Živela je sa porodicom u Kruševcu i Užicu, sada penzonerske dane sa suprugom Tomom provodi u Jagodini, uživajući u uzgajanju starih, retkih sorti voća, lekovitog bilja i cveća. U tom ambijentu, vratila se jednoj već zaboravljenoj ljubavi - poeziji.

Foto privatna arhiva

- Stihove sam počela da pišem u prvom razredu gimnazije i ubrzo, sticajem okolnosti, prestala - kaže za "Novosti" Boba Trifunović. - Podstrek da nastavim desio se pre nekoliko godina kada sam na "Fejsbuku" videla da je moja školska drugarica objavila nekoliko zbirki poezije. Ponovo sam počela da pišem i tako je nastala moja prva knjiga "Samotna jutra". U rukopisu imam još dve, pa se nadam da će i one uskoro izaći iz štampe.

Mama Boba otkriva da, iako to niko ne zna, i Sergej (za razliku od oca i brata) piše poeziju, ali samo za svoju dušu. Na pitanje šta o pesnikinji misle njeni najbliži, Boba Trifunović, koja čitaocima poklanja jednu od svojih pesama, sa osmehom kaže:

- Deci je drago, a ni Tomi nije mrsko...

BOŽE

Bože dragi, Bože mili,

molim te, daj mi znak,

da li njegova filmska ljubav

vodi u dobar ili loš brak.

Daj mi, Bože, snage i

vjere da shvatim,

da li ovu trenutnu sreću

da čuvam, negujem i pratim

ili da nestanem

u vidu lastinog repa.

A ko će onda da me mazi,

voli i tepa...

Platiće se ti trenuci sreće,

to dobro znam

i postaće nevolje

mnogo, mnogo veće,

to u duši osjećam.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Boško Karanović