Jutarnja detoksikacija: Dan započnite ovim napitkom od samo tri sastojka

Jutarnja detoksikacija: Dan započnite ovim napitkom od samo tri sastojka

Autor: | 24/04/2017

0

Ako već razmišljate o letnjoj detoksikaciji i promeni ishrane, savetujemo vam da pokušate sa napitkom koji u sebi sadrži tri izrazito zdrave i za varenje dobre namirnice, koje podstiču i ubrzavaju varenje i na taj način doprinose zdravlju i kvalitetu života.

Acidofilno mleko se uzima kao hrana za jačanje i poboljšanje krvne slike i podsticanje varenja, a za razliku od ostalih mlečnih i probiotičkih proizvoda doslovno uništava bakterije.

Kiselog je ukusa i svojstvenog mirisa, a učestala upotreba pospešuje obnavljanje crevne mikroflore.

Suve šljive najbolje su rešenje za sve koji imaju problema sa neredovinom stolicom. Deluju kao blagi laksativ, što može da bude korisno za jutarnje podsticanje varenja i ubrzavanje metabolizma.

Pomažu urednom varenju tako što opskrbljuju creva jednostavnim šećerima koji privlače tečnost u creva i sadrže visoku količinu rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana koja se formiraju u gel, a on dalje pomaže omekšavanju stolice.

Kruške, ukoliko patite od opstipacije, takođe su odlična namirnica jer doprinose čišćenju creva. Neka istraživanja su pokazala kako kruške usporavaju starenje, smanjuju rizik od moždanog udara alii i šitite od dijabetesa.

Najbolji izbor za jutarnji šejk, ukoliko želite da ojačate crevnu mikrofloru i uravnotežite probavu, je mešavina ova tri sastojka:

U blenderu pomešajte 1 acidofilno mleko, 3 suve šljive, 1/2 kruške i popijte za doručak.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/thinkstock