Ivana Nešović : Najlepše se osećam u zemljama koje ostatak sveta ne razume

Ivana Nešović : Najlepše se osećam u zemljama koje ostatak sveta ne razume

Autor: | 20/04/2017

0

Naša uspešna odbojkašica Ivana Nešović, posle završene sezone u klubu "Bangung Bank" iz Indonezije, odlučila je da sa koleginicom iz tima poseti Bali, gde su provele sedam nezaboravnih dana.

Tokom kratke avanture lepa sportistkinja imala je priliku da se uveri zbog čega čitav svet hvali ovo ostrvo, ali i da zadovolji svoju radoznalost i poseti još jednu egzotičnu destinaciju.

- Bali se mnogo razlikuje od ostatka Indonezije, pre svega zbog religije. Indonezija je muslimanska zemlja, dok na Baliju dominiraju budistička i hinduistička vera, što menja čitavu atmosferu, te stanovnici nose u sebi poseban mir i predivnu energiju. Svi su ljubazni, ali ne napadno kao u zapadnim zemljama, već su veoma prirodni. Bali je specifičan i po tome što su ljudi opušteni od svih stega koje današnjica nalaže, te je, recimo, apsolutno nebitno kakva je vaša garderoba i slično.

Pre polaska na putovanje brineta je mislila da će najviše uživati u plažama sa belim peskom i tirkiznom moru, međutim, ispostavilo se da je to najmanje bitno.

- Imale smo privatnog vodiča jer je to jedini način da upoznate ostrvo. Prvi utisak na mene su ostavili hramovi, koji se nalaze na svakom koraku. Svaka kuća ima po jedan mali hram za molitvu, ukrašen statuama i cvećem, a veliki hramovi nalaze se na neobičnim mestima. Hram „Tanah Lot“ nalazi se na mini-ostrvu u moru, gde se ne može ući kada je plima. Oduševile su me i pirinčane terase, kao i njihov "Barong dance", tradicionalni ples koji podseća na pozorišnu predstavu jer su svi pod maskama - prenosi Nešovićeva svoje utiske. Ipak, najviše se radovala druženju sa životinjama:

- Bile smo u šumi majmuna, gde smo imale priliku da ih hranimo i držimo ih u krilu, a tokom posete ne preporučuje se nošenje asesoara jer oni skidaju sve sa vas. Imala sam priliku da isprobam i jahanje slona koji prolazi kroz džunglu i ulazi u vodu dok ste na njegovim leđima. U parku leptira videli smo najveće pripadnike te vrste na svetu i svedočili kako uče da lete, kako se rađaju iz čaure ili kako se pare. Videla sam i neobične bube, poput štap buba i bube list koja izgleda isto kao list.

Među neobičnim doživljajima Ivana izdvaja uživanje u ukusnom voću, ali i posetu plantaži, gde je probala najskuplji crni napitak na svetu koji se pravi od izmeta životinje luvak iz porodice mačaka.

- Dok smo na plantaži degustirali tu kafu ove životinje su nam sedele u krilu. One se hrane voćem i bobicama kafe, a kada završe proces varenja, izbacuju izmet - zrna kafe koja imaju neobičan ukus i ne podsećaju ni na jednu vrstu kafe.

Kao veliki ljubitelj Azije lepa odbojkašica, koja je do skoro živela u Indoneziji, već planira da poseti tamošnju regiju Sumatru, koja je karakteristična kao jedino mesto na svetu gde još u prirodnom okruženju zajedno žive slon, nosorog i orangutan.

- Aziju volim jer mi je legla više nego zapadna Evropa. Verovatno zbog toga što me pomodarstvo i komercijala frustriraju, te se lepše osećam u zemljama koje imaju svoja pravila koja ostatak sveta ne razume.

Dok čeka početak naredne sezone Ivana uživa u Beogradu sa dugogodišnjim partnerom, a iako još ne planira da se odrekne karijere i čestih putovanja u daleke zemlje, smatra da je to ne može odvratiti od stvaranja porodice:

- Zasnivanje porodice je moguće i uz karijeru i sve avanture koje ona donosi. Jedno ne isključuje drugo. Potencijalna deca sigurno će se radovati maminim i tatinim avanturama.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Privatna arhiva
Tagovi: Ivana Nešović

Najnovije vesti