Mima Karadžić: Ne razmišljam mnogo o tome što nemam dece ili ih možda imam, a da ne znam

Mima Karadžić: Ne razmišljam mnogo o tome što nemam dece ili ih možda imam, a da ne znam

Autor: | 18/04/2017

0

Poznati glumac i producent Mima Karadžić nedavno je zbog šestomesečne veze sa uspešnom beogradskom advokaticom Nevenom Matić bio u centru pažnje. Šezdesetjednogodišnji umetnik i trideset tri godine mlađa pravnica mesecima su krili da se zabavljaju, a neposredno nakon što je javnost saznala za njihovu romansu, oni su je i okončali. Poznati Crnogorac potvrdio je vest o raskidu za javnost, ali nije želeo da govori o razlozima zbog kojih su okončali vezu. Mnogi mediji su objavili da je par, navodno, ovog leta želeo da ozvaniči vezu na Adi Bojani i da se pripremao za svadbeno veselje, ali da su umesto venčanja odlučili da se raziđu.

Iako je odbio da u medijima govori o raskidu, pre svega, jer se njegova bivša devojka ne bavi javnim poslom, jedan od najpopularnijih glumaca otvoreno i iskreno govori o drugim segmentima života i u svom stilu opisuje i svoju, do sada nepoznatu, romantičnu stranu.

Jeste li po prirodi radoholik ili ste tipični Crnogorac iz viceva?

- Moram da vam priznam da više ne znam kako izgleda tipični Crnogorac. To je kao kad se kaže boem, a danas boema nema. Boem je mogao da sedi po dva, tri dana u kafani, da pije vino i da lupa stihove ili priča viceve, a ko danas ima para da sedi tri dana u kafani? Nema niko, tako da onaj ko zarađuje mora da radi, a onaj koji ima vremena da sedi u kafani nema para za piće i to je nekako vezano. Tako mislim da je i tih tipičnih Crnogoraca sve manje. Jednom prilikom sam kriminalca pitao kako je uopšte počeo, a on kaže: "Nisam ja počeo zato što sam hteo nego zato što sam morao". I ja sam tako počeo da radim zato što sam morao. Taj posao jedino imam i taj posao jedino radim. Da nemam šta da radim, radio bih ja mnogo toga. Voleo bih ja i neke druge poslove.

Koji su to poslovi koje biste radili da niste glumac?

- Bio bih sjajan kuvar i voleo bih to da budem, ali nemam vremena da se time bavim. A i kasno je da se menja profesija.

Dugo u medijima nosite etiketu najpoželjnijeg neženje. Šta mislite o tome?

- Tu etiketu mi je prišila „žuta štampa“ i to je izmišljotina. Biti neoženjen isto je stanje kao i biti oženjen i nemam tu nikakav problem. Tako je kako je. A i kako u šezdesetoj godini biti najpoželjniji?

View this post on Instagram

A post shared by 52 (@magazin52.rs) on Mar 2, 2018 at 5:48am PST

Iako smatrate da niste najpoželjniji, ipak osvajate mnoge žene. Je li romantika ono čime ih pridobijate?

- Romantik si sam u sebi, romantik si koliko jesi. Volim da uzmem olovku i papir pa napišem pismo, da nekim damama kupim cveće, radim neke stvari koje sam i pre radio. Još mogu da izgovorim poneki stih dok plešemo, ja to volim.

Mislite li da brzi način života odnosi romantiku, te da polako izumiru džentlmeni?

- Verovatno da sa svim ovim pojavama izumiru džentlmeni. Sedeo sam jedne večeri u restoranu i sedam prelepih devojaka sedi za stolom, i sve gledaju u telefon. Prosto nisam mogao da verujem. U tom lokalu bilo je 70 posto devojaka i 30 posto muškaraca, a te devojke su naprosto same. Mislim da su muškarci u nekom potpuno drugom fazonu, zanima ih da „duvnu“, šmrknu, igraju igrice i da se ne pale više na te devojke koje napraviše klovnove od sebe, stavljajući grudi, usne, noseve, bušeći svaki deo tela, tetovirajući se i šta sve ne. Sve rade da bi privukle pažnju, a ona se ne privlači zato što muškarac nije dobro očigledno sam sa sobom.

Može li čovek voleti više puta?

- Stvarno može. Čovek se zbog toga razlikuje od životinja, ima osećanja i razumno to zna da presloži u svojoj glavi. Bio bih vrlo nesretan da nisam voleo više puta i da se ne nadam da ću opet voleti. Sve su to vrlo različite ljubavi, ali to ne znači da je jedna veća od druge.

Ne znam, možda postoje ljudi koji su voleli jednom i ne mogu opet, meni je žao što je tako, ali ja mogu.Iako mi neko kaže ti onda "ne voliš na pravi način", pa dobro, neka on voli na pravi način jednom, a ja ću na svoj više puta.

 

Kakve žene poštujete?

- Pre svega poštujem ženstvenost. To je nešto što je fantastično, to nije samo pitanje lepote. Žena kada je ženstvena, sve to nosi sa sobom. Ni plastične operacije, ni bilo šta ne pomaže ako nema ženstvenosti. Neke žene nemaju ženstvenost u ponašanju, nemaju u koraku, u pogledu, nema je negde u svom biću i onda je to veliki problem. Ništa ne znače grudi, zadnjica ili bilo šta.

Žalite li za nečim što niste uradili, a mislite da je trebalo?

- Ne razmišljam mnogo o tome da li sam nešto promašio, što nemam dece ili što ih možda imam, a da ne znam. To je već neka druga priča. Odrastao sam pored četvoro dece, bratove i sestrine, i osećao sam ih isto koliko i oni. Imao sam svu njihovu ljubav i oni moju, i još je imamo. Neke stvari se dese, neke ne. To ne možeš da naručiš. Nemam vremena ni da razmišljam da li za nečim žalim ili ne. Za dvadeset minuta idem na snimanje, večeras idem za Novi Sad, u devet imamo žurku na nekom salašu, tu su tamburaši i neka čuda. Noću se vraćam kući, pa prekosutra opet idem u inostranstvo na premijeru filma, pa se vraćam, pa snimam, pa opet putujem... To je nekako život i tako ga živim. Kad god imam vremena, izađem s nekim, više volim da to bude žensko nego muško društvo, volim da oko mene budu lepe žene, to je moja narav i životna priča. Život je ispunjen onoliko koliko ga ti ispuniš, a ja ispunjavam život onako kako želim. Pitanje rada je jedno, a pitanje vremena je drugo. Možeš da imaš novca koliko hoćeš, ali problem je ako nemaš vremena. Prošle godine sam u Budvi seo u automobil i krenuo za Beograd, i putovao sam osamnaest dana. To se zove imati vremena. Stigao sam čak do središnje Italije. To sam sve išao da vidim jednog prijatelja, da se javim jednoj devojci - usput mi je. I tako se desi osamanaest dana putovanja na relaciji Budva-Beograd.

Ne razmišljam mnogo o tome da li sam nešto promašio, što nemam dece ili što ih možda imam, a da ne znam. To je već neka druga priča. Odrastao sam pored četvoro dece, bratove i sestrine, i osećao sam ih isto koliko i oni.

Veliki neženja Mima Karadžić tvrdi: U suštini sam porodičan čovek

Mnogo radite, za šta uvek nađete vremena?

- Treniram svakog dana, traka, sauna, bazen, udaram džak. Jedan sat svakog dana. Pijem svake noći i moram da treniram da bih to vino izbacio iz sebe. Četrdeset godina svakog dana treniram, a svake noći pijem.

Na koji još način brinete o svom zdravlju?

- Osim treninga hranim se prilično lagano. Živim na salatama i raznim sirevima, ne volim tešku hranu. Odem povremeno na neki pregled.

Zašto je dobro biti Mima Karadžić?

- Kada uđete u salu gde je prisutno više od četiristo osoba, provedete dva sata gledajući film ili predstavu u kojoj igra Mima Karadžić, i salu napustite bar s dva milimetra pomerenim ustima ka osmehu, to je to. To vam nikada nijedan predsednik države ne može priuštiti, a Mima može, i zbog toga je dobro biti ja.

Čime se najviše ponosite od onoga što ste do sada postigli u životu?

- Brat, sestra i ja stvorili smo neki porodični život, sa decom, s odnosom prema majci, i postali smo, što bi se kod nas reklo, jedna dobra i čestita porodica. Uradili smo mnogo serija, filmova, predstava i dve karijere izgradili, a da nikoga u poslu nismo prevarili, povredili, mrava nismo zgazili. Naša sestra je uz nas, bili smo i ostali porodica. Ona vodi našu firmu, ona je glas razuma u svemu tome iako je najmlađa.

Mima Karadžić: Uloge su kao devojke, potrebno je da ne budu iste

 

Brat Milan Karadžić, reditelj, vaš je poslovni partner. Kakav odnos imate?

- Milan i ja mnogo radimo zajedno, može se reći da radimo odlično i nemamo nikakav problem. Nas dvojica se svađamo na snimanju svakog dana, prosto je nezamislivo da snimamo ceo dan, a da se ne posvađamo. Mi smo samo eksplozivni, on vrišti na mene, ja na njega i to traje dva minuta. Tako radimo skoro tridesest godina. Nikada se nije desilo da je neko drugi trpeo zbog toga, ni da neki projekat nije urađen. „MM production“ radi jako dobro i bez ikakvih problema i svaki posao koji smo počeli smo završili.

Jeste li vezani za porodicu? Koliko vremena provodite sa njom?

- Vezani smo. Tu je naša sestra, njena i Milanova deca. Najmanje jednom nedeljno imamo zajednički ručak ili večeru. Tako mora da bude i to nam je ostalo još dok je majka bila živa. Leti smo svakog dana zajedno. Meni dan prvo počinje tako što zovem sestru da vidim šta rade klinci, gde su i je li se ko posvađao s devojkom. Sve to, pa tek onda radni dan.

Hellomagazin/Azra Antonio Ahel/Ataimages/Instagram

Najnovije vesti