Vladimir Stojković za Hello!: Nadam se da ću deci obezbediti lep život, da će imati sve što ja nisam imao

Vladimir Stojković za Hello!: Nadam se da ću deci obezbediti lep život, da će imati sve što ja nisam imao

Autor: | 12/04/2017

0

Golman srpske reprezentacije, koji od septembra prošle godine nosi dres engleskog kluba „Notingem forest“, brzo se prilagodio novoj sredini, svakodnevici i običajima Vest Bridžforda, ali teško podnosi razdvojenost od porodice. Srce Vladimira Stojkovića ostalo je u Beogradu, gde je 27. februara dobio još jednog sina.

- Nema lepše stvari na svetu od dece. Ne mogu da kažem ništa drugo osim da je Vladan predivna beba. Zadovoljni smo kako napreduje. Ime je dobio po mom rođenom bratu, za koga sam izuzetno vezan - otkriva proslavljeni sportista, koji je nedavno boravio u Beogradu, gde je svoje sugrađane još jednom iznenadio jednostavnošću i pristupačnošću.

Ataimages

Dok je sa jednomesečnim sinom u naručju šetao Knez Mihailovom ljubazno se fotografisao sa prolaznicima koji su ga prepoznali. Vladimir je svakako jedan od srećnika koji svojoj porodici može da obezbedi luksuzan život, ali mu je dobro poznata i njegova sasvim obična strana. Često ističe da je porodični čovek naklonjen tradiciji i da je najsrećniji kod kuće, gde, kao i ostali očevi, vreme provodi sa decom. Ne libi se ni da pokaže osećanja. Nedavno je na „Instagramu“ objavio emotivnu fotografiju sa novim članom porodice i tako taj intimni trenutak podelio sa blizu dvadeset hiljada prijatelja na popularnoj aplikaciji.

- Kakav sam otac? To ćemo tek videti. Ne mogu da kažem da sam strog, ali svakako da neću dopustiti ni da me „driblaju“. Potrudiću se da pronađem balans između autoriteta i prijateljstva. Deci su neophodne i granice, a ne samo roditeljska ljubav. Vladan je još beba, dok sa Lavom nisam koliko bih hteo da budem i zato sam slabiji na njega nego što bih možda trebalo da budem. Nadam se da ću im obezbediti lep život, da će imati sve što ja nisam imao i sigurno će im biti lakše nego meni. Primarno mi je i da ih naučim da se izbore za sebe i svoje, ali i da budu pravični i korektni, da poštuju i cene svakog čoveka i svako živo biće. Ako uspem da ih odgojim kao poštene i iskrene ljude, niko neće biti srećniji od mene.

Proslavljeni golman, koga su zvali Veliki Vladimir, zvezda „Svetskog prvenstva“ 2010, od septembra prošle godine živi u Vest Bridžfordu, gradiću nepresušnih sportskih ambicija. Za aktuelni klub, jedan od najstarijih na svetu, debitovao je i briljirao pred četrdeset hiljada gledalaca. U redove nekadašnjeg dvostrukog prvaka Evrope stigao je iz izraelskog „Makabija“.

- Istorija „Notingem foresta“ zaista je fascinantna. Nastao je davne 1865, samo tri godine posle osnivanja najstarijeg fudbalskog kluba „Nots kaunti“. Reč je o prvom engleskom klubu čiji su igrači nosili kostobrane, a bili su i učesnici utakmice na kojoj je sudija prvi put koristio pištaljku. U „Notingem forestu“ bi mi sigurno bilo mnogo teže da klub nema odlične temelje i da nema fenomenalne navijače.

U Vest Bridžfordu nema na šta da se požali, osim što je daleko od supruge Valentine i sinova Lava i Vladana.

- Živeo sam u mnogo zemalja, od Evrope do Azije, i zaista se lako prilagođavam novim sredinama, kulturama, običajima i načinima rada. Ljudi su svugde isti ako im pristupiš prijateljski.

Sviđa mu se miram i opušten život na Ostrvu, ali ipak tvrdi da Beograd nema premca.

- U Bridžfordu snagu i energiju čuvam za utakmice, sve ostalo je u drugom planu. Ritam je do te mere iscrpljujući da se gotovo radujemo odlasku u karantin. Eventualno odem u neki restoran, mada sam uglavnom kod kuće. Nemam potrebu za izlascima. Ja sam svoje, što se kaže, proživeo. Putovao sam, živeo momački, u skladu sa svojim godinama i mogućnostima. Gotovo preko noći postao sam čovek koji ima neki novac. Mladu osobu to malo ponese, svašta poželiš, ali to sam odavno prerastao - iskren je Stojković.

O detaljima iz života, koji deli sa osam godina mlađom suprugom Valentinom, diplomiranim ekonomistom, sa kojom se venčao prošlog leta u Beogradu, nerado govori za javnost.

- Nemam ništa protiv magazina, samo ne vidim razlog da se kao sportista previše pojavljujem u novinama u kojima u intervjuima preovladavaju pitanja o privatnom životu. Eto, da ne bude da vam baš ništa nisam rekao, ljubav i poverenje jedino su na šta možete da se oslonite u braku. Valentina je divna osoba koja mi je poslednjih godina najveća podrška. Sa Vladanom će mi se uskoro pridružiti u Engleskoj.

Čim smo se vratili fudbalu Vladimir je postao rečitiji. Na pitanje ima li ambiciju da jednog dana postane trener spremno odgovara:

- Sve u svoje vreme. Videćemo gde će me put odvesti. Volim to što radim, fudbal je moj život, zahvaljujući njemu lepo zarađujem, obezbedio sam egzistenciju sebi i svojoj porodici, pomagao roditeljima dok su bili živi. Sutra bih mogao da prestanem da igram, moja deca će ići u dobre škole, svi moji će imati za pristojan život, ali, ako me srce vuče, ako još mogu fizički i psihički da izdržim te napore, zašto da ne?

Slavnom sportisti u poslednje vreme sve se nekako poklopilo. Moglo bi se reći da živi svoj san. Još samo da se sa „Šumarima“ plasira u „Premijer ligu“, a sa „Orlićima“ na „Svetsko prvenstvo“ u Rusiji. A to „samo“ iziskuje i te kako mnogo truda, živaca i koncentracije. Na sreću, Vladimiru Stojkoviću ništa od toga nije strano.

Komentari (0)

Loading
Nikola Golubović hello/arhiva

Najnovije vesti