Avi Avital - rock star na mandolini

Avi Avital - rock star na mandolini

Autor: | 10/04/2017

0

Prvi i jedini mandolinista nominovan za Grammy nagradu, Avi Avital, jedan  od najuzbudljivijih i najtraženijih muzičara današnjice gostuje u Beogradu 29. aprila, u Kolarčevoj zadužbini, a u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF) .

Avijeva strast i ljubav prema mandolini promenila je savremeni muzički svet. Specijalno za samog Avitala napisano je preko 90 kompozicija, od toga 15 koncerata. Prvi je solista na mandolini koji je postao ekskluzivac kuće Deutsche Grammophon.  Ovaj harizmatični virtuoz uveo je mandolinu u najveće svetske koncertne dvorane, od Rojal Albert hola u Londonu, preko Pekinškog nacionalnog centra i ciriške Tonhale, Pariske filharmonije pa do Karnegi hola u Njujorku.

“Ne možete ni da zamislite kako sve može da zvuči mandolina kad je u Avijevim rukama!”

“Njegova virtuoznost je opčinjujuća, ali su njegova duboka osjećajnost i muzikalnost ono što publiku vodi u samo srce muzike koju svira.” - ovo su samo neke od kritika koje opisuju ovog superstara na mandolini.

Njegovo izvođenje Baha i Vivaldija jedinstveno su muzičko iskustvo i upravo će se ovim programom predstaviti publici u Beogradu. Ništa manje uzbudljivo ne zvuče ni dela koja predstavljaju spoj klasične i tradicionalne muzike, u kojima se najfinija kamerna muzika spaja sa sirovom energijom džeza i etno muzike. Na koncertu u Kolarcu, Avi Avital svira u pratnji Nemačkog kamernog orkestra, koji broji 15 članova i u najboljem smislu reči predstavlja odraz poznate berlinske atmosfere.

Na programu će pored dela  Baha i Vivaldija izvesti i dela Griga, Dvoržaka, Dormana i Zinzadze.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, a iz želje da koncerte i izvođenja vrhunskih muzičara koje CEBEF dovodi u naš grad, budu dostupni što većem broju ljudi, cena ulaznice iznosi simboličnih 500 dinara!

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo