Olivera Jovićević: Cipele i torba su kao temelj i krov odevanja

Olivera Jovićević: Cipele i torba su kao temelj i krov odevanja

Autor: | 08/04/2017

0

Autorka i voditeljka političkog tok-šou programa “Upitnik” Olivera Jovićević već trinaest godina svakog utorka ima jednu od najgledanijih emisija na domaćim televizijama.

Odmereni stav i vrhunski profesionalizam glavne su odlike ove poznate novinarke koja se zahvaljujući predanom radu izborila za važno mesto na regionalnom novinarskom nebu.

U skladu sa načinom života koji vodi i svojim karakterom, naša sagovornica gradila je i sopstveni stil odevanja.

Akcenat joj je uvek bio na nezi, dok su modni trendovi uglavnom prolazili mimo nje. Decentan i jednostavan stil odevanja potpuno prati njenu osobenost i položaj koji ima u društvenom životu.

Olivera Jovićević: Žalim što je moja kćerka jedinica



Šta odlikuje ženu od stila?
- Stil je sve, stanje duha, način na koji se žena ponaša, hoda, govori, misli. Način na koji je zanimljiva svojoj okolini. Sigurno ste nekad sreli moderno odevenu ženu, a da joj je stil nekako dosadan. Zbog toga je svaka moda prolazna, a stil večan, kaže Iv Sen Loran.

Kako biste opisala svoj stil odevanja?
- Kao ženstven.

Imate li svoja modna pravila od kojih nikada ne odustajete?
- Ništa suvišno, ništa napadno, to je jedino čime se rukovodim. O modnim diktatima ne vodim računa, oblačim ono što mislim da mi pristaje.

Slažete li se sa mišljenjem da su kvalitetna torba i cipele okosnica svake dobre modne kombinacije?
- Cipele i torba su kao temelj i krov odevanja. Ostalo može da prođe, čak i ako nije idealno. Na visokim potpeticama najlepše se hoda i, što kaže moja sestra, najbrže trči kad zatreba.

Olivera Jovićević: Maska na licu je obavezna i kada vam se smeje i kada vas je stid, ili kada se divite nekome



Koliko se vaš način odevanja na televiziji razlikuje od onog što privatno nosite?
- Privatno se odevam opuštenije, uglavnom nosim farmerke i majice, zimi džempere i jakne od eko-krzna. Za posebne prilike haljine su idealne, kao način da jednim potezom rešite odevnu kombinaciju. Poslednjih godina uživam u odelima. Dobro skrojeno odelo vrhunac je ženstvenosti.

Trudite li se da vaša garderoba uvek bude u skladu sa vašim godinama i poslom kojim se bavite?
- Način odevanja diktiraju mi raspoloženje i prilike. Ima dana kada se ne bih izvlačila iz farmerki. Žao mi je što nema mnogo situacija kada bih mogla da obučem neku od svečanih dugih haljina koje mi stoje u ormaru.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević

Pročitajte još

Najnovije vesti