Saša Kovačević: Godinama su me lečili sa pogrešnom dijagnozom

Saša Kovačević: Godinama su me lečili sa pogrešnom dijagnozom

Autor: | 06/04/2017

0

Pevač Saša Kovačević godinama muči muku sa teškim sinusnim problemima i nepravilnim disanjem, zbog čega je imao dve operacije.

Međutim, Saša je otkrio da je tek primenom alternativne medicine počeo da oseća poboljšanje.

A post shared by Sasa Kovacevic (@sashakovacevic) on Mar 26, 2017 at 10:26am PDT

Više od deceniju i po pevač je pokušavao da reši zdravstveni problem, za koji mu lekari nisu našli tačnu dijagnozu, a njemu je posao zavisio od toga.

- Ispostavilo se da niko od lekara nije na vreme mogao da odgonetne da ja od 16 godine imam problem sa alergijama, koje su zapravo pravile najveći problem. Ja sam mislio da sve vreme patim od hronične upale sinusa i prvu operaciju sam imao u 21. godini. Ali to mi nije rešilo problem. Skratio nosne školjke tada i pre dve godine iznova. Jedino mi je nos postao veći od silnih gaza koje sam nosio i stavljao u nosne šupljine - na duhovit način se priseća Kovačević svega što je prošao, i postoperativnog toka, koji je za njega bio mučan.

On otkriva da je tek nakon operacija samostalno počeo da se informiše putem raznih blogova i razgovora sa ljudima o svojm simptomima, u želji da pronađe rešenje. Saša kaže da mu je nakon operacija bilo malo lakše, ali da je tegobe i dalje imao, zbog čega je odlučio da traži novo rešenje.

- Tek posle druge operacije sam saznao, sam istražujući, da su alergije moj problem i sada sam na terapiji koja mi pomaže. U pitanju je alternativna medicina. Uzima se 45 dana, pa se iz nedelje u nedelju smanjuje doza i samo se održava stanje - objašnjava Kovačević i ističe da mu je takvo stanje smetalo tokom snimanja pesama i na koncertima.

- Nema šta nisam probao, od homeopatije, preko kvantne medicine do lekova. Moj posao je zavisio od toga jer nos je moj aparat, a ja godinama nisam mogao da ga koristim onako kako treba i da dišem ispravno. Sve tegobe su mi dodatno otežavale da pevam i da moj glas zvuči onako kako treba - kaže Saša.

 

Hellomagazin.rs Antonio Ahel/Ata, Instagram Sasa Kovacevic