Dragana Ognjenović zatvorila 41. Belgrade Fashion Week

Dragana Ognjenović zatvorila 41. Belgrade Fashion Week

Autor: | 05/04/2017

0

Revija kojom je zatvorena 41. Beogradska nedelja mode dizajnerke Dragane Ognjenović održana je u urbanom i pomalo rustičnom ambijentu Dorćol Platza. Elegantni i nosivi modeli, velika medijska propraćenost, kao i podrška mnogih javnih ličnosti iz sveta mode i kulture obeležili su ovo veče.

- Jedno od osnovnih pravila u modi je senzonalnost, što je u ovom trenutku čini velikim izazovom, ali održati kontinuitet je jos veći. Zato je 41. Belgrade Fashion Week i ove sezone pružio priliku da svoje receptore održimo u stanju budnosti. Dizajn kao univerzalni jezik sporazumevanja, a često shvaćen kao luksuz, ima potrebu za interakcijom čime nas održava u estetskoj kondiciji - objašnjava Dragana Ognjenović.

Na ovu reviju kreatorka gleda kao na priliku da o dizajnu razgovara sa publikom. Njena kolekcija izrađena je u uvek aktuelnoj crno-beloj kombinaciji uz ženstvene, čiste krojeve. Posebnu pažnju na pisti privukli su nesvakidašnji manekeni - Draganina sestričina, kao i modni stilista Filip Maksimović.

Veče je obeležila i posthumna dodela Počasne nagrade za podršku razvoju modi kao umetnosti koja je dodeljena novinarki Dragani Ćosić. Nagradu je preuzela njena sestra Suzana, zahvalivši se svima koji se trude da Dragana ostane zapamćena. Direktor Belgrade Fashion Week-a, Nenad Radujević, napomenuo je da će se ubuduće dodeljivati nagrada koja nosi ime ove naše poznate novinarke, a biće dodeljivana onim novinarima koji se ističu po interesovanju za modu. Posebno je zanimljivo to što će o dobitniku ove nagrade odlučivati modni dizajneri.

Reviji su prisustvovali Ashok Murty, Petar Janošvić, Duška Jovanić, Vuk Vidor, Boško Jakovljević, Nataša Jeremić, Rada Đurić, Mila Litvinjenko, Jelena Gavrilović i mnogi drugi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Đorđe Tomić

Pročitajte još

Najnovije vesti