Evrovizija zahteva da Julija Samojlova nastupi u Ukrajini

Evrovizija zahteva da Julija Samojlova nastupi u Ukrajini

Autor: | 01/04/2017

0


Evrovizija je odbila da popusti pred vlastima Ukrajine i danas je ponovo zahtevala da se ruskoj pevačici Juliji Samojlovoj dozvoli da dođe u Kijev u maju, na Pesmu Evrovizije, "u skladu s pravilima i tradicijom" tog takmičenja.

- Evrovizija smatra da svi umetnici koji učestvuju u takmičenju ove godine treba da to mogu i da urade u gradu domaćinu Kijevu, u skladu s pravilima i tradicijom takmičenja - rekao je portparol Evropske radiodifuzne Unije (Eurovision - EBU), sa sedištem u Ženevi.

Julija Samojlova: Kakvu pretnju vide ukrajinske vlasti u devojci poput mene? (video)

EBU je time odgovorila na današnju kritiku zamenika premijera Ukrajine koji je kao "neprihvatljiv" ocenio poziv Evrovizije predstavnici Rusije Juliji Samojlovoj kojoj je Ukrajina zabranila dolazak na njenu teritoriju.

U pismu od 23. marta premijeru Ukrajine Volodimiru Grojsmanu, čiji su sadržaj otkrili inostrani mediji, generalna sekretarka EBU Ingrid Deltenre je zapretila da će isključiti Ukrajinu iz budućih takmičenja ako ostane pri svom odbijanju.

Rusija odbila da učestvuje na Evrosongu preko satelita

- Neprihvatljivo je i bez presedana to što se od Ukrajine zahteva takav izvanredan korak da bi se zadovoljila Rusija - rekao je danas vicepremijer Kirilenko.

Ukrajinska tajna služba (SBU) je na tri godine zabranila na ruskoj pevačici da uđe u Ukrajinu zbog koncerta koji je juna 2015. održala na Krimu posle aneksije tog ukrajinskog poluostrva od strane Rusije.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscreen