Vojin Ćetković bi danas bio pekar, lekar... - Ne bih bio glumac da nije bilo mog brata!

Vojin Ćetković bi danas bio pekar, lekar... - Ne bih bio glumac da nije bilo mog brata!

Autor: | 31/03/2017

0

Glumac Vojin Ćetković koji trenutno snima seriju "Nemanjići - rađanje kraljevine", možda bi se danas bavio nekim potpuno drugim poslom da nije bilo njegovog rođenog brata Milovana.

- Ja ne bih bio glumac da nije bilo mog brata koji je tada živio i radio u Kruševcu. Ja sam bio amater punih deset godina. To su moji najlepši dani provedenih u pozorištu "Teatru Za". Kada čovek postane profesionalac sve to bude drugačije - ispričao je jednom prilikom Vojin Ćetković.

Vojinov brat Milovan

Verujemo da bi domaća kinematografija bila siromašnija za jednog takvog umetnika kome je šetnja kroz role sasvim prirodna i laka, ali potkovana radom i istraživanjem.

U početku mu je bilo mrsko da sebe gleda na ekranu. Tražio je sve moguće mane, a danas tvrdi da na ekranu vidi nekog drugog. Na pitanje da li bi nešto promenio u Brandovom liku, 17 godina nakon snimanja serije "Porodično blago", Ćetković je rekao za Novosti da bi sve promenio:

- Sve bih menjao! Ta serija bila je moje prvo veliko iskustvo. Tri godine sam je snimao i u njoj bukvalno prohodao pred kamerama. Mnogo mi je značila profesionalno, jer sam postao prepoznatljiv. Teško je biti glumac, a da niko ne zna za tebe. U to vreme su me zvali po liku koji sam igrao. Trebalo mi je 10 godina da dobijem svoje ime i prezime, da ne budem samo lik iz serije, već Vojin Ćetković.

Foto Janko Petković

Sa svojom suprugom Slobodom Mićalović sarađuje i na Nemanjićima, ali, kako sam kaže, s njom je lako raditi jer je sjajna glumica:

– Ona je sjajna glumica, a sa sjajnom glumicom je lako igrati. Nikakav drugačiji odnos nemamo na setu. Dajem joj savete, a i ona meni. Ne samo njoj, svim kolegama, svi gledamo jedni druge… Često zamolim kolege da pogledam neki kadar kada nisam siguran kako sam uradio i onda se dogovorimo, pa ispravim. Za ljude kojima verujemo, to je sasvim normalno.

Vojin ne robuje trendovima i smatra da su društvene mreže preduboko zavirile u naše privatne živote.
- Trudim se da sa svojim prijateljima komuniciram verbalno, a ne putem poruka i društvenih mreža. Nekako mi je apsurdno da svi znaju gde sam i šta radim...
Najveće borbe vodio je na pozorišnim daskama i pred filmskim kamerama, ali jedna borba mu je posebno draga, ona prava, životna i emotivna borba za Slobodu i slobodu.

Kada se čitaju vaši intervjui, često pominjete da nastojite da budete normalni. Nekad se normalnost podrazumevala, a danas je kompliment za nekoga reći: "Tako je normalan".

Vojin Ćetković: Život me tera, a ja najviše volim da lenčarim

- Zbog vremena provedenog u pozorištu često nisam znao šta se napolju događa. Nekad su, upravo zbog toga, ljudi mislili da su glumci malo nenormalni, a na kraju je ispalo da smo mi u stvari normalni, jer su se napolju dešavale nenormalne stvari. U trenutku kad se desio vakuum, pa nisam bio u pozorištu, odjednom sam se sudario sa novim tehnologijama, novom estetikom. Uključim televizor, pa ne mogu da varujem šta vidim. Počeo sam da se zbog toga nerviram, da sudim o onome što vidim, a onda sam shvatio da većina to želi i da sam ja, možda, u problemu. S vremenom sam prihvatio da sam drugačije baždaren. Ne razumem ni Fejsbuk, ni Tviter, niti ih imam.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. Janko Petković/Hello/arhiva