Marketing u službi kraljevstva: Fotografije princa Čarlsa i princeze Dajane koje su krile istinu

Marketing u službi kraljevstva: Fotografije princa Čarlsa i princeze Dajane koje su krile istinu

Autor: | 23/03/2017

0

Na svim službenim portretima princeze Dajane i princa Čarlsa, prestolonaslednik britanske krune je viši od svoje drage. Na Tviteru su se pojavile fotografije poštanskih maraka Ujedinjenog Kraljevstva iz 80-ih sa likovima princa Čarlsa (68) i njegove tada novopečene supruge Dajane.

Iako na prvi pogled ne deluju nimalo čudno, Tviteraši su otkrili zanimljivu činjenicu. Naime, na markicama princ uvek izgleda više od nje čime su autori fotografija hteli da stave naglasak na njegovu 'kraljevsku veličinu'.

Prava istina glasi da su Dajana i Čarls bili otprilike iste visine, odnosno imali oko 178 santimetara.

Kako bi stvorili iluziju fizičke nadmoći princa Čarlsa nad Dajanom, kraljevski fotografi snimali su prestolonaslednika na uzvišenjima.

Čarls je kod službenih portreta uvek stajao na stepenici više, a kada to nije bilo moguće, Dajana je sedela ili bila u pogrbljenom položaju.

Zbog ovog vizuelnog trika mnogi i danas misle kako je Čarls bio viši od Dajane. Prava istina glasi da su oboje imali oko 178 santimetara. Štaviše, s natapiranom frizurom i štiklama, princeza je bila za glavu viša od svog supruga.

Ova se istina nije mogla sakriti od osoba sa kojima se par susretao uživo, ali u novinama i drugim medijima marketinški stratezi trudili su se da projektuju sliku Čarlsove fizičke nadmoći.

Mnogi ovo smatraju neprimerenim seksističkim potezom koji šalje poruku da su muškarci manje muževniji ako su niži od svojih partnerki, što je pogrešno.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti