Brankica Sebastijanović: Više volim da koristim maske iz kućne radinosti nego da kupim neki najnoviji kozmetički proizvod

Brankica Sebastijanović: Više volim da koristim maske iz kućne radinosti nego da kupim neki najnoviji kozmetički proizvod

Autor: | 22/03/2017

0

Aristokratski beli ten i duga negovana kosa zaštitni su znak glumice Brankice Sebastijanović. Zvezda filma "Zona Zamfirova drugi deo" pobornik je mišljenja da se u prirodi nalaze rešenja za sve probleme, te umesto skupih kozmetičkih preparata u svrhu lepote radije koristi namirnice iz kuhinje. Maske i pakovanja za kosu, koje sama sprema, najvažniji su deo njene rutine negovanja, a mnoge trikove naučila je još kao devojčica od svoje majke. Njena vitka linija rezultat je navike da se redovno rekreira, a stekla ju je još u školskim danima dok trenutno ne može da se pohval da ima redovne i zdrave obroke.

Imate nežno i lepo lice, da li je to stvar nege ili genetike?

- Smatram da je tu prvenstveno genetika umešala svoje prste. Moji roditelji imaju veoma zahvalnu kožu lica, tako da nisam imala od koga da nasledim problematičnu kožu. Čak i kao tinejdžerka, kada skoro svima izlaze bubiljice, imala sam čisto lice.

Na koji način se negujete?

- Nemam neke specijalne rituale, koža mi je zahvalna, a prvi znaci starenja još se nisu pojavili, tako da je sve jednostavno. Redovno čistim lice i nanosim kremu. Najviše volim najobičniju Nivea kremu, u čuvenom plavom pakovanju. Koristim je godinama i izuzetno mi odgovara. Inače, nemam mnogo poverenja u kozmetičke novotarije koje se stalno pojavljuju, pa izbegavam da ih isprobavam.

Brankica Sebastijanović: Romantični muškarci nisu prestali da postoje, oni tu svoju stranu čuvaju za posebne osobe

Kako birate preparate za negu?

- Najvažnije mi je da sadrže što manje veštačkih, hemijskih sastojaka, a što više prirodnih. To je jedino pravilo kojim se rukovodim. Inače, pobornik sam mišljenja da se u prirodi nalazi rešenje za sve naše probleme, tako da više volim da koristim maske iz kućne radinosti nego da kupim neki najnoviji kozmetički proizvod.

Koje namirnice iz kuhinje redovno koristite u službi lepote?

- Svi znamo koliko je krastavac dobar za oči, tako da ga redovno koristim. Osim toga, kada je sezona grožđa, volim da sokom iz tog voća mažem lice, jer je odlično za zatezanje kože. I zaista, čim ga stavite na lice, osetite da vam se koža steže. Ponekad isprobavam i neke nove recepte koje pronalazim u različitim časopisima. Često koristim i med u službi lepote i svaki dan započinjem kašičicom meda.

Volite li da čitate časopise sa tom tematikom?

- Da, to me uvek najviše zainteresuje na novinskim stranicama. Volim da saznam koja se biljka za šta koristi kada je reč o lepoti i koji su vitamini za šta dobri. Volim da pročitam sve što ima veze sa negom na prirodan način i sa zdravljem uopšte.

Šta je poslednje što se isprobali?

- Nedavno sam prvi put stavljala na lice masku od meda i banane. Moram da priznam da mi je koža malo burnije odreagovala, ali kada se sve smirilo, rezultat je bio odličan.

Jeste li neke trikove negovanja naučili od mame?

- Naučila sam mnogo toga, izdvojila bih sodu bikarbonu kao veoma korisnu, što sam naučila zahvaljujući mami. Odlična je kada želite da izbelite zube, a često je koristim i za piling tela.

Vaš zaštitni znak je i duga i negovana kosa, koliko joj pažnje posvećujete?

- Ne preterano, ali volim da stavljam pakovanja bar jednom nedeljno. Kao najdelotvornija za kosu pokazala se mešavina pantenola i vode. Stavim je na kosu sat ili dva pre pranja, a potom je uobičajeno operem. Slične rezultate dobijem i kada koristim kokosovo ulje, pa volim da izdvojim sat ili dva pre pranja ne bih li nešto od toga stavila na kosu.

Metalik izdanje za crveni tepih: Brankica Sebastijanović poput holivudske dive

Koliko često tokom nedelje imate vremena da pravite različita pakovanja?

- U proseku jednom nedeljno imam vremena da upakujem kosu ili da stavim neku masku na lice.

Imate li naviku da odlazite kod kozmetičara?

- Nikada nisam bila ni na kakvim tretmanima, jer nisam videla potrebu za tim.

Jeste li vešti u nanošenju mejkapa?

- Nisam. Ne znam lepo da se našminkam, pa i ne pokušavam. Koristim rumenilo, maskaru i sjaj za usne, jer jedino njih umem pravilno da nanesem. Srećom, imam drugaricu koja je odlična u šminkanju, pa je uvek pozovem kada neka prilika zahteva da budem lepo našminkana, a često se za potrebe premijera ili drugih važnih događaja prepuštam profesionalcima u tom poslu.

Da li vam je važno da se zdravo hranite i da imate redovne obroke?

- Moram da priznam da nisam baš ažurna u ishrani. Često mi se desi da posle doručka kod kuće izađem napolje i ne pojedem ništa do večere. U međuvremenu, zasite me kafe ili neka čokoladica, što nije baš pohvalno. Volela bih da promenim tu naviku, jer znam da će me u nekom trenutku koštati. Najbolje mi je kada sam na snimanjima jer je tada organizovan ketering, obroci su uvek u isto vreme, pa imam redovnu ishranu. Kada, recimo, spremam pozorišnu predstavu, pauzu nikada ne iskoristim za obrok.

Koristite li neke suplemente u ishrani?

- Redovno pijem magnezijum, jer imam problem sa grčevima u mišićima, a taj mineral se ženama, svakako, preporučuje.

Imate li naviku da redovno vežbate?

- Dok sam išla u školu dugo sam trenirala odbojku, tako da je sport postao sastavni deo mog života. Do skoro sam kondiciju održavala uglavnom samo trčanjem, ali kako je ova zima bila duga i hladna, prvi put sam odlučila da odem u teretanu. Počela sam da vežbam, ali se trudim da ne koristim sprave već da to budu vežbe sa loptom, a moj trening sadrži i boks, koji mi je vrlo interesantan.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević