Ivan Bosiljčić junak iz moskovskog hotela

Ivan Bosiljčić junak iz moskovskog hotela

Autor: | 16/03/2017

0

Glumac Ivan Bosiljčić odavno je osvojio srca naše publike i već uveliko gradi inostranu karijeru. Između dve predstave u matičnom, nacionalnom teatru, kao i na sceni Pozorišta na Terazijama, popularni umetnik sve češće boravi - u Rusiji.

- Prošle godine snimao sam šest meseci televizijsku seriju `Hotel Rusija` u Moskvi, istorijsku krimi dramu o tamošnjem čuvenom hotelu `Rusija` koji se nalazio na Cvetnom trgu - otkriva za “Novosti” Bosiljčić.

Ivan Bosiljčić: Praznici u kalendaru su tu da bi nas podsećali da se radujemo svakom danu

- Tu su odsedale sve svetske diplomate, održavali su se najbitniji politički skupovi. Hotel je izgoreo 1976. godine u požaru, uz veliki broj žrtava i pod okolnostima koje nikada nisu razjašnjene. Evakuacija je bila otežana zbog veličine hotela, od recepcije do poslednje sobe trebalo je prepešačiti 25 minuta. Serija, takođe, opisuje svetske tenzije i pregovore u kojima je Rusija učestvovala, nastojeći da očuva mir, neposredno pre podmetanja požara. I usred tog burnog istorijskog momenta dešava se nemoguća ljubav među glavnim junacima. Premijera se očekuje uskoro, a serija će biti emitovana na prvom kanalu ruske nacionalne televizije.

Odmah po okončanju snimanja poznati glumac koji u seriji "Hotel Rusija" igra jednu od glavnih uloga, došao je nakratko u Beograd zbog pozorišnih obaveza, ali je stigao i da pred prepunom salom Madlenijanuma održi na Dan žena muzičko-poetsko veče "Par stihova za nas". Zbog izuzetnog interesovanja, koncert će biti ponovljen 21. aprila. I ponovo će ovaj svestrani umetnik provesti publiku kroz različite umetničke forme, uz obradu popularnih tema od 60-ih godina do danas, isprepletanih poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika.

U međuvremenu, Bosiljčić je ponovo otišao u Rusiju, na još jedno snimanje:

- Drugi projekat je bioskopski film `Kako dočekati Novu godinu`. Reč je o komediji sa elementima crnog humora, koja pomalo podseća na Almodovarove filmove.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP Mirko Tabašević

Najnovije vesti