Gabi Novak ne dozvoljava da se pesma Arsena Dedića koristi u kampanji protiv abortusa

Gabi Novak ne dozvoljava da se pesma Arsena Dedića koristi u kampanji protiv abortusa

Autor: | 16/03/2017

0


Gabi Novak, supruga pokojnog pevača Arsena Dedića, ne želi da hit njenog pokojnog supruga "Kad se male ruke slože" bude korišćen kampanji protiv zabrane abortusa.

Katolički konzervativci u Hrvatskoj imaju nameru da upotrebe poznatu pesmu u kamanji kojom žele da utiču na poslanike povodom donošenja odluke o abortusu, ali se Gabi Novak i njen sin Matija Dedić koji su naslednici i nosioci autorskih prava, tome protive.

Gabi Novak se prisetila najlepših dana sa Arsenom Dedićem

Vice Batarelo, jedan od pokretača ove incijative "Profilo" na svom Instagramu je napisao.

- Pošto je grupa školske dece glasno i veselo pevajući "Kad se male ruke slože" prolazila blizu Ustavnog suda na trgu Svetog Marka dok smo 2. 3. 2017. za medije komentarisali ustavnu odluku i objavili prikupljanje nacionalne peticije za nerođenu decu, ova pesma je nekako postala nezvanična himna kampanje "Imam pravo da živim". Ne možemo da prestanemo da je upotrebljavamo. Ova kampanja je o deci i za decu, onoj nerođenoj i rođenoj.

Gabi Novak sa sinom Matijom Dedićem

Gabi Novak je za zagrebački "Jutarnji list" ispričala da joj nije nimalo drago da se ova pesma koristi u kampanji.

- Nije mi drago da čujem da se Arsenova pesma povezuje s nekakvim zabranama. A još manje jer nas niko nije kontaktirao niti se javio da želi da koristi "Kad se male ruke slože". Ali, to je običaj u Hrvatskoj, da se od vlasnika ne traži dozvola. Eto, mene prijatelji znaju da nazovu i da me obaveste da su gledali film u kom se izvodi moja pesma, a ja nisam imala pojma - rekla je Gabi Novak za "Jutarnji list".

Ljubavna priča Gabi i Arsena

Kad se radi o abortusu, ona se ne slaže ni sa idejom ove inicijative.

- Apsolutno sam protiv zabrana. Majka ima pravo da odluči hoće li da rodi i mora da se poštuje ako na to nije spremna zbog životnih uslova ili teške malformacije fetusa. Ona ima pravo da odluči da li će ići na abortus. U svakom slučaju, kao najbliža porodica Arsena Dedića nismo za to da se njegove pesme koriste u ovakvim kampanjama - rekla je Gabi Novak.

Nakon njenog izjašnjavanja, ponovo se oglasio Vice Batarelo nezadovoljan što mu je zabranjeno da koristi pesmu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs arhiva Hello!

Najnovije vesti