Rusija ipak ide na Evroviziju, izabrana je Julija Samojlova (video)

Rusija ipak ide na Evroviziju, izabrana je Julija Samojlova (video)

Autor: | 13/03/2017

0

Rusija je odabrala predstavnika za 62. „Pesmu Evrovizije“, čime je zaustavila spekulacije da će bojkotovati to muzičko takmičenje u Kijevu.

Nekoliko ruskih poslanika i ličnosti iz javnog života pozvalo je na bojkot „Pesme Evrovizije“ koja će biti održana u maju u glavnom gradu Ukrajine, pošto su odnosi dve zemlje pogoršani pošto je Rusija pripojila Krim 2014. godine, ali i zbog podrške pobunjenicima u Ukrajini.

Rusiju će na „Evrosongu“ predstavljati 27-godišnja Julija Samojlova pesmom Flame Is Burning.

Samojlova, koja je u invalidskim kolicima od detinjstva, bila je finalistkinja televizijskog takmičenja „Iks faktor“ 2013. godine, a pevala je i na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Njena pesma govori o nadi i predstavlja kontrast pobedničkoj pesmi Ukrajine iz 2016. godine. Ukrajinska pevačica Džamala pobedila je na takmičenju baladom pod nazivom "1944" kojom podseća na sovjetsko proterivanje Tatara s Krima u Sibir posle Drugog svetskog rata.

Pesma predstavnice Ukrajine, koja je Tatarka s Krima, protumačena je kao kritika ruske aneksije tog poluostrva 2014. godine, a finale prošlogodišnje „Pesme Evrovizije“ ocenjeno je kao najpolitizovanije do sada.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Printscreen

Slične Vesti