Žene su osuđene na "užasne" uloge: Riz Viterspun o seksizmu u Holivudu

Žene su osuđene na "užasne" uloge: Riz Viterspun o seksizmu u Holivudu

Autor: | 11/03/2017

0

Oskarovka Riz Viterspun je veoma besna i nije štedela reči kritike kada je u pitanju Holivud.

Nakon 55 filmova i 26 godina u filmskoj fabrici snova, Riz kaže da joj je dozlogrdio holivudski seksizam koji je osudio žene na "užasne" uloge.

Ona je mnogo ljuta zbog činjenice da je u mnogim svojim filmovima bila jedina žena na setu.

Riz Viterspun prošetala savršen letnji outfit

Holividska zvezda odlučila je da više ne okreće glavu tom problemu i javno priznaje: "Svega mi je preko glave!"

- Strasno sam predana tome da se svari promene. Neprestano viđam žene neverovatnog talenta kako igraju supruge i devojke u nimalo zahvalnim rolama. Razgovarala sam sa mnogim glumicama i ne možete da zamislite kolika je količina ogorčenja u njima jer moraju da se bakću sa užasnim ulogama u užasnim filmovima - rekla je Riz, a prenosi britanski "Mirror".

Fanovi misle da je Riz Viterspun pronašla “eliksir mladosti” (foto)

Riz, koja je svetsku slavu stekla ulogom u filmu "Legally Blonde", jedna je od najplaćenijih holivudskih glumica koja po filmu zarađuje i do 14 miliona dolara, odmah iza svoje veoma dobre prijateljice Dženifer Aniston.

- Već 26 godina mi se događa da sam jedina žena na snimanju, i nemam nijednu koleginicu s kojom bih razgovarala. To se zove "sindrom Štrumpfete": okolo je stotinu Štrumpfova, ali je ona hedina devojka. Zato je veoma osvežavajuće kada se na setu pojavi i neka žena. Moramo više da viđamo žene na filmu, i to ne u nekim projektima sa malim budžetom. Moramo da vidimo uobičajna iskustva žena, bez obzira da li ona uključuju porodično nasilje, seksualno nasilje, majčinstvo, zaljubljivanje, romansu, preljubu ili razvod. Tek tako ćemo moći da promenimo naše shvatanje žene - kaže ona.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Riz Viterspun

Najnovije vesti