Ana Bekuta veruje u zakon ljubavi: Prihvatila sam da pred zakonom budem druga žena Milutina Mrkonjića

Ana Bekuta veruje u zakon ljubavi: Prihvatila sam da pred zakonom budem druga žena Milutina Mrkonjića

Autor: | 06/03/2017

0

Malo je ljubavnih priča na javnoj sceni koje i posle punih pet godina jednako intrigiraju kao na početku. Među njima je i emotivna veza jednog od najvećih imena domaće folk scene Ane Bekute i bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, koji su u životnoj zajednici pod istim krovom nedavno obeležili pola decenije trajanja. Iako otvoreno govore o svom odnosu, Anin pristanak na vezu sa oženjenim čovekom i dalje je mnogima neprihvatljiv, posebno na ovom balkanskom podneblju, gde su lažno moralisanje i kritika tuđih postupaka često moćan alat za opravdavanje sopstvenih grehova, pred sobom i pred drugima.

Da veruje jedino u zakon ljubavi, onaj koji se ispisuje na srcu, a ne na listu papira, reči su kojima zvezda narodne muzike objašnjava odluku da prihvati da pred zakonom bude druga žena, s obzirom na to da je njen partner zvanično u braku sa Draganom Mrkonjić. Posle brojnih osuda i imidža "nezasite grabljivice" koji, kaže, tabloidi o njoj kreiraju plasiranjem bombastičnih naslova, Ana prvi put otvoreno govori o težini "krsta" koji nosi u svojoj borbi za pravo na ljubav sa čovekom u kome je pronašla životni oslonac i snagu. Na početku iskrenog razgovora Bekuta nam otkriva kako je proteklo slavlje u čast petogodišnjice ljubavi sa Milutinom Mrkonjićem.

Ana Bekuta o teškom detinjstvu: Pomišljala sam da se spakujem i pobegnem

- Bilo je to nezaboravno veče, ispunjeno ljubavlju, radošću i toplinom. I muzikom, naravno. Šalili smo se, pevali, plesali, uživali u predivnoj hrani i piću, primali čestitke od dragih ljudi, omamljeni mirisom poklonjenih cvetnih aranžmana, od kojih je meni najlepši i najdraži bio raskošni buket orhideja koji sam dobila od Milutina. Kasnije, u intimi našeg doma, razgledali smo zajedničke fotografije, prisetili se divnih trenutaka, naročito sa putovanja, i mnogo se smejali.

Jeste li pre pet godina mogli da zamislite da ćete slaviti godišnjice vaše veze?

- Nisam razmišljala o tome šta nosi budućnost, rukovodeći se onom izrekom: "Čovek planira, a Bog se smeje". Pošto Milutin nije moj projekat, nego moja sudbina, prepustila sam mu se, ne zamarajući ni sebe ni njega onim šta će biti sutra.

Ana Bekuta: Sa ocem nisam stigla ni da se ispričam

Ispričali ste kako vas je Milutin prilikom vašeg prvog susreta na jednom slavlju zagrlio oko struka rukom na kojoj je nosio burmu i da ste mu tada sklonili ruku uz obrazloženje da ne može da vas grli jer je oženjen čovek. Kako ste uspeli da prevaziđete tu prepreku i prepustite se ljubavi?

- Tu "sitnicu" još nisam prevazišla, ali živim s njom. Okolnosti su htele da se lično uverim kako nikad ne treba reći nikad. Naša ogromna ljubav, kao nezadrživa bujica, naprosto je zbrisala sve brane i zabrane.

Ostatak intrigantnog intervjua pronađite u novom broju magazina Hello! koji je u prodaji do 12. marta.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!/Miša Obradović