Zlatna Ivana Španović: Lagala bih kada bih rekla da nisam ovako zamišljala! (video)

Zlatna Ivana Španović: Lagala bih kada bih rekla da nisam ovako zamišljala! (video)

Autor: | 05/03/2017

0

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj na Evropskom prvenstvu u Beogradu neverovatnim rezultatom 7,24!

Ivana je rekord karijere postavila u trećoj seriji današnjeg finala u "Areni" - 7,24. Koliko je ovaj rezultat fantastičan najbolje govori činjenica da je to treći najbolji skok u istoriji dvoranskih prvenstava i samo 13 centimetara kraće od aktuelnog svetskog rekorda.

Prve utiske, naša šampionka podelila je u kratkom komentaru za RTS, neposredno posle skokova.

- Lagala bih kada bih rekla da nisam ovako zamišljala, hvala vam što ste deo istorije. Hvala vam od srca! - istakla je Ivana Španović.

 

Čestitke na sjajnom rezultatu i osvojenom zlatu su stizale sa svih strana:

- Ono što je obećala to je i uradila! Svim srcem, svom snagom do zlata za Srbiju! Sjaj ove zlatne medalje je poseban jer je posle mnogo decenija osvojena u Srbiji, u Beogradu! Koliko je Ivana posebna, posvećena, koliko i kako je stalo da svaki put na najbolji način prezentuje našu zemlju najbolje govori činjenica da je pomerila svoje granice! Svaka čast kraljice! - navodi se u čestitiki ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

 

- Više sam nego ponosna što se ovo desilo baš pred mojom publikom. Nikada nisam bila spremnija nego sada. Ne znam da li postoji nešto više od ovoga što bih želela da doživim u karijeri. Uživala sam i tokom priprema, uživala sam i tokom tri dana takmičenja, a naročito sada, u završnici - rekla je Ivana neposredno po primanju zlatne medalje.

- Sa ovim smo završili zimski deo sezone. Trebaće mi malo odmora, a onda sledi motivacija za letnji deo sezone. Dobro radimo, na dobrom putu smo da i u budućnosti dobro skačem. Mnogo mi je značila i podrška mojih najbližih, malopre sam videla i kako je moja mama skočila gledajući me, što me je baš obradovalo. Znači, mnogo znači, kada su uz vas najbliži, što mi je tu bila porodica, verenik, prijatelji... Kada znam da sam u prilici da pred njima skačem, to mi je onda dodatna motivacija. A emocije... Ma, šta da vam kažem, emocije su bile tolike da sam po završetku morala da legnem. Mislila sam da ću se onesvestiti! - priznala je naša, a evropska atletska šampionka.

A Ivana je ubrzo nakon osvojene medalje i fenomenalnog skoka objavila na Tviteru svoju pobedu:

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još