Evo zašto je Aleksandra Radović odbila da ide na Evroviziju

Evo zašto je Aleksandra Radović odbila da ide na Evroviziju

Autor: | 02/03/2017

0

Jedna od naših najboljih pop pevačica imala je šansu da ode u Kijev na Evrosong, ali je od RTS-a tražila veliku sumu novca. Javni servis nije pristao, pa na takmičenje šalje mladu i talentovanu Tijanu Bogićević.

Već nekoliko godina unazad Srbija na popularno muzičko takmičenje Evrosong šalje pevače koje biraju muzički urednici RTS-a. Tako je bilo i ove godine, pa je pre dva dana saopšteno da će nas u Kijevu 9. ili 11. maja (finale 13. maja) predstavljati mlada pop pevačica Tijana Bogićević.

Međutim, do ove odluke se nije došlo lako. RTS je želeo da ove godine pokuša sa poznatim, afirmisanim pevačima, pa je odluka pala da to bude Aleksandra Radović.

- Aleksandra je dobila ponudu da predstavlja Srbiju na 62. Pesmi Evrovizije, međutim, tokom sastanaka uredništvo RTS-a i pevačica nisu imali istu ideju i nisu uspeli da usklade međusobne obaveze - kaže dobro obavešteni izvor za Blic.

Njeno ime je Tijana Bogićević i ona će se boriti za Srbiju na Eurosongu (video)

Radovićeva je za ceo svoj nastup, koji uključuje pripremu, ali i stvaranje i odabir pesme, navodno od RTS-a tražila 20.000 evra.

- Čelnici nisu želeli toliko da joj plate, već su joj ponudili mnogo manju cifru, što je dovelo do toga da dogovora i ne bude - dodaje izvor.

Zato se nastavilo sa pregovorima, da bi na kraju bilo dogovoreno da su Tijana Bogićević i njen moćni vokal idealni predstavnci.

Aleksandrom Radović potvrdila je da je istina da je bila na pregovorima sa Javnim servisom oko odlaska na Evrosong.

- Tačno je da su me zvali sa RTS-a, ali nisam mogla da prihvatim učešće zbog već dogovorenih angažmana koji su veoma važni, a dešavaju se neposredno pre Evrovizije.

Pevačica, međutim, tvrdi da nije tražila toliko novca.

- To je, nažalost, dezinformacija.

Na pitanje "Blica" šta misli o tom muzičkom takmičenju, Aleksandra je rekla:

- Mislim da se takmičenje mnogo promenilo i da akcenat više nije na pesmi i muzici već na nekim drugim stvarima.

Tijana Bogićević, pevačica koja živi i radi u Bostonu, nakon odluke da nas baš ona predstavlja u Kijevu, oglasila se porukom na društvenim mrežama:

- Dobar dan, divni ljudi! Hvala vam svima na podršci, nemate pojma koliko mi to znači! Predstavljati svoju zemlju u bilo čemu je velika čast i odgovornost i obećavam da ćete svi biti ponosni! Vrlo brzo ćemo predstaviti pesmu. Jedva čekam! - napisala je mlada pop pevačica na Fejsbuku.

Tijana Bogićević već je učestvovala na Pesmi Evrovizije 2011. godine kao prateći vokal, kada je Srbiju predstavljala Nina Radojičić sa pesmom “Čaroban”.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP Mirko Tabašević