45. Fest: U Beogradu premijerno prikazan film "Kraljica Španije" (video)

45. Fest: U Beogradu premijerno prikazan film "Kraljica Španije" (video)

Autor: | 28/02/2017

0

U prepunoj sali beogradskog Sava centra sinoć je premijerno prikazan film "Kraljica Španije", reditelja kultnog filma Belle Époque iz 1994. Fernando Trueba obratio se publici 45. FEST-a, a iz sale je nakon projekcije ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Glamurozne sestre Kruz zagrljene poziraju na crvenom tepihu

Film nas uvodi u pedesete godine, kada se filmska diva Makarena Granada vraća iz Holivuda u Španiju da snimi američki blokbaster pod nazivom "Kraljica Španije", gde će udahnuti život Izabeli I od Kastilje. U Madridu, ne samo što će se ponovo sresti sa svojim starim prijateljima i kolegama iz trupe, već će morati i da se bori sa još jednim diktatorskim režimom – režimom Fransiska Franka.

Španski urednik, scenarista, filmski reditelj i producent kupio je beogradsku publiku, što sjajnim ostvarenjem, što svojim smislom za humor. Na komentar umetničkog direktora festivala, Jugoslava Pantelića, da je publika sigurno razočarana što se na bini umesto neodoljive Penelepe Kruz pojavio on, Trueba je uzvratio rekavši:

- Znam, i ja svako jutro kada se pogledam u ogledalo, razočaram se što nisam Penelepe.

Svi koji nisu stigli da obezbede sebi kartu za jučerašnju projekciju, imaće priliku da pogledaju film 1. marta u bioskopu "Fontana", 3. marta u bioskopu "Cineplexx Ušće" i 4. marta u Centru za kulturu "Vlada Divljan" u sklopu programa FEST 45 Gala.

Ovo je treća saradnja izmedju oskarovaca Truebe i Penelope Kruz, posle njihovog zajedničkog rada na filmovima "Zlatno doba" (1992) i "Devojka tvojih snova" (1998). "Kraljica Španije" je nastavak filma "Devojka tvojih snova".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo

Najnovije vesti