Anika Božić Al-Saraj: Kao sve majke sveta potrebe bebe stavljam ispred svojih

Anika Božić Al-Saraj: Kao sve majke sveta potrebe bebe stavljam ispred svojih

Autor: | 27/02/2017

0

U veseloj atmosferi porodičnog doma u Parizu manekenka  i njen suprug, palestinski biznismen Jusuf Al-Saraj proslavili su prvi rođendan sina Omara. U krugu najbližih članova porodice i bliskih prijatelja ponosna majka potrudila se da slavljeniku priredi veselu zabavu, ispunjenu najlepšim emocijama, radošću i naizostavnim rođendanskim poklonima.
- Prvi rođendan za većinu roditelja simbolično predstavlja prekretnicu, dan kada njihova beba zvanično postaje dete. Iako nismo preterano opterećeni obeležavanjem praznika, priredili smo svečanu proslavu za porodicu i najbliže prijatelje. Želeli smo da taj dan bude upamćen kao jedan od najinteresantnijih za našeg sina. Okružen dekoracijom, animatorom, balonima, mnogobrojnim igračkama, poslasticama, poklonima i svim dragim i njemu poznatim ljudima, naš sin je osetio posebnost rođendana. Po dolasku u Kairo planiramo da napravimo veliku proslavu - počinje priču za “Hello!” Anika, koja se potrudila da svom prvencu odabere najlepše rođendanske poklone.

- Od kada je Omar rođen, moj hobi postao je odlazak u dečje radnje i kupovina igračaka, garderobe i asesoara za bebe. Teško bi bilo nabrojati sve poklone koje je “Baby O” dobio - kroz osmeh kaže poznata manekenka, koja uživa u odrastanju prvenca.

- Omar je radoznao i pomalo nestašan dečko. Sva sreća nije plačljiv, puzi i igra se po ceo dan, najčešće sa stvarima koje nisu njegove igračke. Fizičke karakteristike su nasledne, ali mislim da je karakter svakoga od nas jedinstven. Od prvog dana bilo je jasno da imamo posla sa jednim temperamentnim, ali emotivnim i nežnim dečkom. Iako je mnogo mali, kad god imam priliku, trudim se da ga podstičem na druženje sa drugom decom, na boravak u prirodi, zdravo i prirodno se hranimo i, što je najbitnije, uvek nastojimo da budemo dobro raspoloženi.

Veliku pomoć u Omarovom odgajanju i vaspitavanju ima od svojih i suprugovih roditelja, koje je neizmerno usrećio dolazak novog člana porodice.
- Mojim roditeljima Omar je prvo unuče. Shodno tome, njihovo uzbuđenje je neopisivo. To može da se potkrepi činjenicom da sve slobodno vreme provode sa njim. Jusufovim roditeljima je Omar najmlađi unuk, ali su uzbuđeni kao da im je prvo. I moja sestra je oduševljena što konačno imamo bebu u porodici - ističe manekenka i dodaje da nije stroga majka, ali da pravila moraju da se znaju.

- Moj sin je moja najveća slabost. S druge strane, razmaženo dete je neprijatan prizor, kao i roditelji koji odobravaju takvo ponašanje. U životu nešto dobijete, nešto ne, i za dobrobit deteta je da to shvati od najranijeg detinjstva. Suprug je malčice stroži i to je bitno da bi se održao balans u vaspitavanju.

Iako joj je, kaže, prva godina majčinstva proletela brzinom svetlosti, bilo je i puno izazova, neprospavanih noći i pokoja suza, te je bila primorana da promeni pojedine stavove o roditeljstvu.

- Pre nego što je moj sin rođen bila sam isključiva u zamisli da ne želim pomoć i da je moguće uskladiti karijeru i bebu. Mama i svekrva su mi mnogo pomagale, ali s obzirom da ne živimo u istim državama, moglo se i očekivati da će u nekom momentu one morati da se vrate svom životu. Sasvim slučajno uspela sam da pronađem jednu predivnu gospođu koja mi pomaže u čuvanju bebe. Danas mislim da je sasvim u redu imati pomoć i da je jedino zadovoljna žena dobra majka. Majčinstvo je specifičnije i neuporedivo sa bilo kojim poslom. Kao sve majke sveta, svakodnevno se suočavam sa novim izazovima i potrebe bebe stavljam ispred svojih.

Dok sa suprugom uživa u odrastanju njihovog prvenca, Anika kaže da je još rano da razmišljaju o drugom detetu. Iako je sve podredila potrebama jednogodišnjeg mezimca, zgodna majka za kratko vreme uspela je da vrati devojačku liniju.

- Umerenost je tajna dobre linije, mada mogu da kažem da sam imala i dosta sreće jer sam nasledila dobru genetiku. Naravno, i neprospavane noći sa novorođenom bebom učinile su svoje - kroz osmeh kaže Anika, koju uvek slatko nasmeje kada joj u srpskim medijima dodele titulu arapske princeze.

- Arapska princeza je metafora koju je osmislio vaš kolega i koja je zaživela u medijima u Srbiji. Nastojim da živim u stilu koji mene zadovoljava i čini srećnom, a ne na način koji bi medijima bio interesantan - iskrena je manekenka, koja za kraj našeg razgovora kratko rezimira proteklih godinu dana.

- Kada sve saberem i oduzmem, mislim da je protekla godina jedna od najlepših u mom životu.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/anika-bozic-prvo-putovanje-sa-sinom/

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Boško Karanović
Tagovi: anika božić

Pročitajte još