Kristina Radenković: Žene se oblače zbog drugih žena, muškarcima je to uglavnom svejedno

Kristina Radenković: Žene se oblače zbog drugih žena, muškarcima je to uglavnom svejedno

Autor: | 23/01/2017

0

Od kada je pre deset meseci postala majka devojčice Tare, glumica i voditeljka Kristina Radenković sa verenikom Nikolom Radojevićem uživa u najlepšim danima života. Uz kompromise, koje je svako od njih morao da napravi, ponosni par pažljivo gradi svoju porodičnu oazu ispunjenu ljubavlju i međusobnim razumevanjem. Pošto po prirodi nisu formalisti, voditeljka kultnog kviza "Slagalica" i njen partner još ne planiraju venčanje, iako su oboje sigurni u to da žele da provedu život zajedno i da imaju još dece. Dok tridesetšestogodišnja umetnica smatra da bi trebalo da se uda samo ukoliko bude imala uslova da organizuje venčanje iz snova, njen partner, šarmantni Crnogorac potpuno je podržava u toj nameri.

Kristina Radenković: Sve mi se poklopilo, moja životna slagalica se sklopila

Kako rođenje deteta nije promenilo Kristinin odnos prema braku, tako se nije promenila ni kada je reč o pristupu poslu. Samo tri meseca posle porođaja ambiciozna majka vratila se na male ekrane, a pre toga počela je da sprema novu predstavu koja će narednog meseca premijerno biti izvedena u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić". Mnogobrojni poslovni angažmani nisu je pokolebali u nameri da sama brine o svojoj mezimici, te nema pomoć dadilje, već samo supruga i majke. Najveća promena koja se kod poznate Novosađanke dogodila posle porođaja ogleda se u načinu odevanja. Budući da sada ima sve manje vremena za izlaske koji zahtevaju da bude doterana, visoke potpetice rado je zamenila patikama koje ranije nimalo nije volela.

Ko je najviše uticao na formiranje vašeg stila odevanja?

- Prolazila sam kroz različite faze kada je reč o odevanju, ali kako moja mama ima vrlo istančan ukus za modu, ona me je nekako najviše usmeravala. Međutim, ona i dalje nije zadovoljna mojim stilom jer bi volela da me vidi u nešto ženstvenijim izdanjima, dok ja sebe više vidim kao Tom boy-a.

Pratite li modne trendove?

- Ne slepo. Pratim modu, ali od novih tendencija uvek izaberem dva, tri odevna komada koje mogu da kombinujem sa ostatkom garderobe. Volim da imam nešto moderno na sebi, a da opet sa mene ne vrišti novi modni talas.

Spadate li u žene kojima je važno da u svakoj prilici izgledaju lepo?

- Zavisi o kakvoj je prilici reč. Trudim se da uvek izgledam uredno i sređeno, pa makar to bilo i u UGG čizmama. Isto tako, ne spadam u devojke koje se stalno šminkaju, već to činim samo kada radim.

Zauzima li vaš garderober značajno mesto u vašem životnom prostoru?

- Kako da ne. Cela jedna prostorija u stanu je garderober i obožavam tu sobu.

Kristina Radenković: Još je rano za drugo dete

Koliko se promenio vaš stil odevanja od kada ste postali majka?

- Kad sam kod kuće, totalno sam, što bi se reklo, apadrapa. A pošto sada izlazim znatno manje nego ranije, manje je i prilika za svečano odevanje. Tako mi je još jedino odlazak na posao postao prilika da “teram” svoj stil. Počela sam da nosim i patike, što nikad pre nisam. Ali, uskoro će Tara prohodati, pa ćemo nas dve zajedno u akciju.

Posle porođaja brzo ste vratili devojačku liniju, kako vam je to uspelo?

- U mom slučaju bio je to spoj genetike, dojenja i energičnosti. Ključnu ulogu odigrao je rani povratak na posao, jer mi posao diže adrenalin. Takođe, Nikola i ja sami brinemo o bebi i nemamo pomoć kod kuće. Sami je šetamo, putujemo sa njom, pa je valjda sva ta fizička aktivnost oko nje doprinela brzom topljenju viška kilograma.

Da li višak kilograma može deprimirajuće da deluje na ženu i kako ste se vi nosili s tim?

- Sigurno je da višak kilograma deprimira mnoge žene, ali ja nikad nisam kuburila sa tim, pa sam u trudnoći dala sebi oduška. Jela sam sve, i to po ceo dan, svaki dan.

Koliko vam je, od kada ste postali majka, važno da se u vašoj kući služe zdravi obroci?

- Nije mi važno. Bitno mi je samo da Tara jede zdravo, a Nikola i ja smo kraljevi brze hrane. Nama je jedino bitno da smo siti.

Imate li običaj da svakodnevno kuvate?

- Trenutno kuvam za bebu svaki dan, jer joj ne dajem kupovne kašice i to je od mene dosta kada je reč o kulinarstvu.

Samo nekoliko meseci posle porođaja vratili ste se na posao, smatrate li da ste radoholik i od koga ste nasledili tu osobinu?

- To sam uradila jer jednostavno nisam žena koja je srećna kada je kod kuće i ne radi. Nikada ne bih mogla da budem domaćica. Nisam taj tip. Posle samo tri meseca počela sam da se vraćam u poslovne tokove i bila sam zadovoljna zbog toga. A samo je srećna mama - dobra mama.

Kako Nikola i vi uspevate da uskladite porodične i profesionalne obaveze, a nemate pomoć dadilja?

- Nikola je nedavno postao advokat, tako da ima klizno radno vreme, što nam je olakšavajuća okolnost. Ako mi ne možemo da se uskladimo, uglavnom je tu moja mama da nam pomogne. I Tarine tetke uvek su raspoložene da pomognu i pričuvaju je. Ipak, ne izrabljujemo ih. Tara je beba koju je zadovoljstvo čuvati. Imali smo sreće.

Koliko se vaš i Nikolin odnos promenio otkako ste postali roditelji?

- Mislim da se nimalo nije promenio, jedino se promenio naš fokus koji je sa posla premešten na Taru. Ali, naš međusobni odnos ostao je isti, a to je najvažnije.

Da li planirate da vašu vezu uskoro ozvaničite brakom ili vam ta formalnost nije mnogo bitna?

- Nikad mi nije bila bitna ta formalnost. Kad se steknu uslovi da imam svadbu kakvu želim, odmah ću je zakazati. Ako se to i ne desi, ne moram nikad ni da se udam.

Otkad ste majka, uživate li više u kupovini stvari za kćerku ili za sebe?

- Podjednako uživam kupujući za bilo koga. Ipak sam ja samo žena, pa uživam čak i dok kupujem hranu u samoposluzi.

Idete li nekada u šoping umesto Nikole ili on to sam obavlja?

- Idem u šoping sa Nikolom, ali samo kao njegov konsultant. I uvek bude kako on odluči. Čovek ima izgrađen modni stav.

Koliko vam je bitno da se vaše odevne kombinacije dopadaju vašem partneru i savetujete li se sa njim u vezi s izborom garderobe?

- Još sam mu lepa u bilo čemu, a videćemo dokle će biti tako. Iskreno, nikad mi nije bilo bitno šta muškarac misli o mojim odevnim kombinacijama. Smatram da se žene oblače zbog drugih žena. Muškarcima je to uglavnom svejedno.

Nedavno ste proslavili trideset šesti rođendan, kako je izgledao taj dan?

- Sam dan je bio miran. Bila sam u krugu porodice i sve je, kao uvek, bilo usmereno na Taru. Međutim, nekoliko dana kasnije organizovala sam proslavu sa svojim društvom, kao što sam to činila i do sada.

Imate li ciljeve koje biste voleli da ostvarite u 2017. godini?

- Imam gomilu ciljeva i neostvarenih želja, ali smatram da samo tako možeš da se osetiš živim i da se trudiš svake godine još više nego prethodne.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević

Slične Vesti

Pročitajte još