Lea Kiš: U svakom trenutku znam šta želim

Lea Kiš: U svakom trenutku znam šta želim

Autor: | 15/01/2017

0

Pri pomisli na nedeljno popodne, većini gledalaca prva asocijacija je Lea Kiš. S voditeljkom kratkog i efektnog imena navikli smo da se družimo u istom terminu (16.00) u okviru “Nedeljnog popodneva sa Leom Kiš”, gde nas na “ružičastoj” TV zabavlja i opušta više od 13 godina.

Izborom atraktivnih gostiju, zanimljivim pričama i najnovijim muzičkim numerama trudi se da nas razveseli poslednjeg dana vikenda i pripremi nas za novu radnu nedelju. Javne ličnosti ne kriju da uživaju da gostuju u njenoj emisiji, kako zbog druženja, tako i zbog svakojakih đakonija koje im poslužuju vrhunski kuvari iz poznatih restorana, pa često najbolji noćni provod porede sa atmosferom koja vlada na snimanju.

- Dobra zabava je sinonim za moju emisiju. Volim da svi sa snimanja izađu zadovoljni, a najviše me raduje kad gledaoci to nagrade visokim rejtingom - kaže Lea Kiš za Novosti.

Dosad ste postali ekspert za ovakav tip emisije.

- Skoro dve decenije radim “Nedeljno popodne”. Više od pet godina uređivala sam i vodila ovu emisiju na RTS-u, koja posle mog odlaska nikad više nije zaživela na Javnom servisu. Ovaj format je dosad doživeo razne programske izmene. Ipak, koncept koji se povremeno menja i dopunjuje ne treba dirati, jer se kao takav pokazao kao lider u zabavnim emisijama. Bez oscilacija je u vrhu gledanosti svake nedelje.

Lea Kiš: Krug ljudi sa kojima se privatno družim potpuno se razlikuje od poslovnog

Lea Kiš-Jokić otkriva tajnu svoje lepote

- Kad je reč o novinarstvu i uređivanju, prošla sam sve stepenice. Od 18. godine radim na TV. Bila sam spiker, voditelj “Beogradskog programa”, urednik “Dnevnika”, radila informativno-političke emisije... Sve što je trebalo da bih mogla da se opredelim za zabavu kao nešto što me i dalje ispunjava, motiviše i angažuje. Danas je najveći izazov zabaviti publiku, uneti im vedrinu i pružiti im mogućnost da se kroz jedan šou relaksiraju.

Jeste li jednostavni za saradnju?

- Veoma sam odgovorna, precizna i u svakom trenutku znam šta želim. Ako sveobuhvatno poznajete posao - od tonske režije, svetla, montaže i produkcije, onda znate i okvire u kojima možete da radite i stvarate. Velika je prednost kad ne tražite nemoguće i iz postojećeg umete da uzmete maksimum. Kad imate energiju, znanje i adrealin, sve lako sprovedete i dobijete dobar finalni proizvod.

Lea Kiš: Bez supruga nikad ne bih postigla uspeh

Postoji li neko ko je odbio da bude vaš gost?

- Ne, u mojim emisijama gostovali su svi koji su prethodnih dvadesetak godina bili u žiži javnosti - političari, glumci, pevači, književnici, sportisti....

Pored toga što vredno i posvećeno radi kako bi zadržala nivo gledanosti i stekla novu publiku, Lea ne propušta da pogleda emisije kolega.

- Nisam osoba koja voli žanrove i kalupe. Zato gledam sve - tvrdi naša sagovornica i dodaje da je osim dobrog TV programa opuštaju putovanja. - Promena sredine mi mnogo znači. Volim da putujem, jer tako napunim baterije. A u proleće i leto uživam u malom porodičnom raju na Avali, mojoj oazi mira.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mirko Tabašević/hello/arhiva
Tagovi: Lea Kiš