Cena života na dvoru: Stroga pravila po kojima Kejt Midlton mora da živi

Cena života na dvoru: Stroga pravila po kojima Kejt Midlton mora da živi

Autor: | 05/01/2017

0

Život Kejt Midlton se u potpunosti promenio kada je pre šest godina ušla u kraljevsku porodicu.

Život na dvoru je pun pravila, protokola i formalnosti, a princeza se, uz mnogo privilegija, mora i odreći nekih stvari. Ovo su stroga pravila kojih se princeza u svakom trenutku mora pridržavati.

Kejt Midlton odlično balansira između modnih trendova i onoga što priliči jednoj vojvotkinji (foto)

*Mora da nauči što više stranih jezika
Savremene princeze moraju da znaju što više stranih jezika kako bi, kada ih posećuju diplomate iz stranih zemalja, većinu razgovora mogle da vode na njihovom maternjem jeziku.

*Mora da se odrekne prava glasanja na izborima
U Velikoj Britaniji ne postoji zvanični zakon, ali Britanci smatraju neustavnim da kraljevska porodica učestvuje u izborima jer ona treba da predstavljati čitavu zemlju. Dakle, jednom kada žena postane princeza, ukoliko želi da je narod voli, za nju nema više glasanja na izborima.

*Mora da se odrekne svoje "divlje" strane
Žena koja postane princeza verovatno i nije tip velike buntovnice, ali ako je i imala bilo kakvu "divlju" stranu, moraće zauvek da oprosti s njom kada uđe u kraljevsku porodicu. Ni ona ni njena porodica ne smeju sebi da dozvole nikakve skandale.

*Mora da bude spremna na život pun formalnosti
Nadimci nisu dozvoljeni u kraljevskoj palati, i princeza treba da se navikne na to da je drugi oslovljavaju s njeno kraljevsko visočanstvo princeza.

Lady in red: Kejt Midlton prkosno ruši kraljevska modna pravila

*Mora uvek da bude besprekorno sređena

Vrhunski stilisti bar tri puta nedeljno feniraju kosu Kejt Midlton. Nju je u javnosti nemoguće videti nesređenu i ona je idealan primer savršeno doterane princeze. Biti princeza nije za nekoga ko voli da obavlja posao u odeći za vežbanje nakon intenzivnog treninga.

*Mora da živi u domaćinstvu u kome se slede kraljičina pravila
Kraljica određuje mnoštvo sitnica koje se događaju u svakodnevnom životu kraljevske porodice. Na primer, pravilo je da se večera završava kada kraljica završi s obedom.

*Mora da ide u najbolje škole i na prestižne društvene događaje

Da bi žena postala princeza, mora da upozna princa. Najveća verovatnoća da se to dogodi postoji na prestižnim institutima za visoko obrazovanje i na gala večerama, balovima ili humanitarnim događanjima. Za princezu je takođe bolje da je dobro obrazovana jer ima važno mestu u društvu.

*Mora da se odrekne bilo kakve karijere
Biti princeza je posao s punim radnim vremenom i tako treba da ostane. Pa čak i ako je išla u najprestižnije škole i stekla zavidne diplome, princeza mora da se odrekne sna da izgradi sopstvenu karijeru. Kejt Midlton ima diplomu istoričarke umetnosti, ali se time uopšte ne bavi u životu.

Kejt Midlton se pojavila u ekonomskoj klasi, putnici besomučno fotografisali (foto)

*Ne sme da bude članica nikakve političke organizacije
Princeza nikada ne bi smela da se kandiduje za bilo kakve političke pozicije zbog sličnih razloga koji joj ne dopuštaju glasanje na izborima. Princeza predstavlja čitavu zemlju, a kandidovanje u nekoj političkoj stranci stvorilo bi podeljenost.

*Mora da se bavi humanitarnim radom

Veliki deo svog vremena princeza provodi baveći se humanitarnim radom i svojoj zemlji predstavlja brižnu, majčinsku figuru. Većina princeza opredeli se za jedan il dva humanitarna cilja i radi na poboljšanjima u tim određenim područjima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Kejt Midlton