Zaljubljena Jelena Janković priželjkuje da se uda i postane majka

Zaljubljena Jelena Janković priželjkuje da se uda i postane majka

Autor: | 12/12/2016

0

Posle sjajnih rezultata koje je beležila kao tinejdžerka, kao i na početku seniorske karijere, jedna od naših najboljih teniserki Jelena Janković poslednjih godina bila je prinuđena da uspori tempo. Razlog tome bile su mnogobrojne povrede, zbog kojih joj nije uspevalo da pruži svoj maksimum na terenu, a teški trenuci naveli su je da se posveti sebi i svemu što je propustila odrastajući uz "beli sport". Kao nepopravljivi optimista, zgodna tridesetjednogodišnjakinja ni u najtežim trenucima, kada su lekari sumnjali da ima rak, nije posustajala.

Dok sanira povrede i sprema se da u narednoj godini ponovo igra svoj najbolji tenis, Jelena nam je u iskrenom intervjuu otkrila da je ponovo zaljubljena i da ju je novi partner inspirisao da počne da razmišlja o potomstvu.

Ove godine zdravlje vam nije išlo naruku i borili ste se sa mnogobrojnim povredama, koji trenuci su vam bili najteži?

- Sportski život obiluje usponima i padovima, tako da su povrede sastavni deo tog života. Nesrećnim sticajem okolnosti, često sam se povređivala, tako da sam došla u situaciju da razmišljam o mom teniskom životu. Petnaest godina se profesionalno bavim ovim sportom koji mnogo volim i kome sam izuzetno posvećena. Vrlo teško podnosim povrede, u smislu oporavka, jer mom karakteru ne prijaju mirovanja te vrste. Najteža mi je bila povreda ramena, koju sam zadobila dva puta i za koju je bio potreban duži oporavak. Imala sam poteškoće da radim osnovne stvari i zbog položaja mišića, čak sam imala poteškoće pri disanju.

U jednom trenutku postojala je čak sumnja lekara na opaku bolest, koliko vam je period čekanja rezultata zadao brige?

- Prilikom povrede ramena za vreme snimanja te regije pojavila se sumnja na kancer. Samim saznanjem da postoji sumnja na tako nešto mnogo sam se uplašila. U tim momentima, dok sam čekala rezultate sa raznoraznih pregleda, činilo mi se da minuti traju kao večnost. Po prirodi sam veliki optimista i ma koliko mi je bilo teško, pokušavala sam da ostanem pozitivna, ubeđujući sebe da će se sve završiti na nabolji mogući način.

Ko vam je najveća podrška u teškim i neizvesnim trenucima?

- I u lepim i u ružnim trenucima moja porodica i moji prijatelji pružali su mi veliku podršku i podstrek da nijednog trenutka ne osetim strah u toj meri koji je u principu normalan za takvu vrstu saznanja. Sada kada posmatram sve to što se izdogađalo uviđam koliko sam srećna što imam takve ljude oko sebe.

Poznati ste kao veliki borac, da li se ipak i vama nekada desi da posustanete?

- Sigurno je da kada se čovek dugo bavi ovim poslom, naiđu trenuci kada oseća da ne može da pruži onoliko koliko bi želeo. Kao veliki borac, trudim se da nađem način i prevaziđem te trenutke.

Jeste li uspeli da sanirate povrede?

- Mučila sam se sa povredama cele godine i nadam se da je sada sve to iza mene i da ću moći da uživam u sportu koji najviše volim.

Kakvi su vam planovi za narednu godinu?

- Pokušaću da se što bolje pripremim i da se vratim u adekvatnu formu. Samim tim verujem da će doći i rezultati. Posle toliko godina igranja, ne želim da sebi pravim dodatni pritisak zbog rezultata, već da ponovo uživam u tenisu kao nekada.

Planirate li da igrate tenis sve dok vas zdravlje bude služilo i gde sebe vidite u tom sportu?

- Onog trenutka kad budem osetila zasićenost i kada budem smatrala da druge životne stvari imaju prioritet, sigurno je da ću se povući. U principu, takve stvari se ne planiraju nego se samo dese u odgovarajućem trenutku.

Koliko je za jednog sportistu teško kada posle grandioznih rezultata više ne može da pruži maksimum zbog zdravstvenih problema?

- Sigurno je da je vrlo teško, jer uvek ostaje žal za onim "više". Kada se povrede dese, dođe i do pada samopouzdanja, tako da je igraču potreban određeni period da bi se vratio u takmičarsku formu i da bi sebi dao šansu da postiže dobre rezultate. Povratak na stazu uspeha takođe umnogome zavisi i od mentalne snage samog sportiste.

Zahvaljujući povredama dosta vremena proveli ste u Beogradu, kako su izgledali vaši dani u Srbiji?

- Zbog čestih putovanja provodila sam vrlo malo vremena sa najdražima, tako da sam bila uskraćena za mnoge divne dogođaje koji su se dešavali i nisam bila u mogućnosti da budem sa njima.

Dok sam bila povređena, zahvaljujući ljudima koje mnogo volim, vreme u Beogradu mi je proteklo veoma brzo jer sam bila željna njihovog prisustva. Vreme sam provodila sa prijateljima, malo sam izlazila, čitala knjige i odmarala.

Jeste li se zbog prirode vašeg posla često osećali usamljeno?

- Vrlo retko, moj život je uvek bio ispunjen raznim događajima i obavezama, tako da i nema vremena za tu vrstu osećaja.

Vaš brat se nedavno oženio, koliko ste učestvovali u organizaciji venčanja?

- Zbog prirode mog posla nisam bila u prilici da se bavim organizacijom venčanja. Mladenci i roditelji su se bavili tim delom posla i sugurno je da smo se svi radovali tom divnom događaju.

Jeste li bili među najveselijim gostima na svadbi?

- Svadba je bila divna, muzika je bila fenomenalna, tako da sam plesala i pevala skoro sve vreme. Bila sam među najveselijima, jer se ženio moj stariji brat Marko koga mnogo volim.

Priželjkujete li da uskoro dobijete bratanicu ili bratanca?

- Svi u kući obožavamo decu i kad se to bude desilo, sigurno je da ćemo biti presrećni.

Da li vas je njegovo venčanje inspirisalo da i sami počnete da razmišljate o udaji?

- Kao svaka normalna devojka i ja priželjkujem taj trenutak.

Posle raskida duge veze, odlučili ste da se posvetite sebi. Da li je došlo vreme da pustite nekog u svoj život?

- Trebalo mi je dugo vremena da neke stvari prevaziđem i okrenem se sebi. Ne volim da pričam o privatnom životu i uvek sam želela da taj deo moje intime bude samo moj. Reći ću vam samo malo, jer znam da mnoge zanima. Emotivno sam ispunjena i postoji neko ko me čini srećnom.

Ko je momak koji vam je osvojio srce?

- Još nije vreme da to otkrijem, ali brzo će se saznati.

Šta mora da poseduje muškarac koji može da osvoji vaše srce?

- Od mog momka očekujem pre svega pažnju, razumevanje, toleranciju. Kod mladića najviše volim da poseduje unutrašnju lepotu, da pre svega bude dobar čovek u svakom smislu reči, ako poseduje i smisao za humor, tim bolje.

Javnost do sada nije znala da ste u vezi, da li još imate udvarače?

- Često mi se momci udvaraju i prilaze, ali pošto sam u vezi, naravno da ne odgovaram na takve izazove.

Da li biste voleli da se uskoro ostvarite u ulozi majke?

- Nadam se da će i taj trenutak uskoro doći.

Nedavno ste bili na izložbi Milana Tucovića, kada ste otkrili da će njegove slike oplemeniti vaš dom, znači li to da pripremate selidbu?

- Milan Tucović jedan je od naših najboljih slikara, ali i prijatelj mode porodice. Skoro dve godine radio je na novoj kolekciji slika koje će krasiti moj dom u San Dijegu. Oduševljena sam njegovim stvaralaštvom. Jako sam srećna što je izložba bila predivna i veoma posećena. Te slike će doprineti i dodati dodatnu energiju mom domu. Nigde se ne selim, to je jedan od mojih domova kada sam u inostranstvu. Moja baza je Beograd i, bez obzira na sve, u njemu se najbolje osećam.

Zbog čega ste odlučili da vaš drugi dom bude u San Dijegu?

- Klima u San Dijegu je, kažu, jedna od najlepših na svetu. Volim tamošnji miran život i zato tamo rado provodim vreme. Uživam u šetnjama na obali okeana ili po predivnim parkovima. U svojoj kući posedujem i teniski teren, pa mi je i to jedna od privilegija koju imam tamo.

Koliko ste često tamo?

- Kad god su turniri u Americi, odlazim u San Dijego. Obično ostanem onoliko koliko mi obaveze dozvoljavaju.

Da li po završetku karijere vidite sebe u Srbiji ili u nekom drugom delu sveta?

- Još nisam razmišljala na tu temu.

Javnost vas je upoznala još dok ste bili tinejdžerka, koliko ste se tokom ovih godina promenili?

- Normalno je da se ljudi menjaju tokom godina, postala sam zrelija i smirenija. Trudim se da uvek radim na sebi i da učim na svojim greškama.

Uskoro sledi novogodišnja euforija, šta biste voleli da ostvarite u 2017?

- Novu godinu najverovatnije ću dočekati u Kini, na svom prvom turniru u 2017. godini, pa bih u skladu sa tim najviše volela da ostvarim divne rezultate, i da se svi zajedno radujemo.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević