Saša Vidić: Šteta što se Srbi ne ugledaju na Italijane, ali na one iz Rima ili Milana

Saša Vidić: Šteta što se Srbi ne ugledaju na Italijane, ali na one iz Rima ili Milana

Autor: | 11/12/2016

0

Poznati dizajner Saša Vidić (45) jedan je od naših najcenjenijih modnih znalaca. Prepoznatljiv po originalnom i jedinstvenom izrazu, ali i oštrim stavovima i britkom jeziku...

Kako biste opisali modnu mapu Srbije? Da li zaostajemo za svetskim trendovima?

- Modna mapa Srbije realno i ne postoji, a fabrike su ili ugašene ili privatizovane i sada loše rade. Mi kao zemlja ispod smo svakog kriterijuma za 21 vek kada je reč o proizvodnji i plasmanu robe.

Šta svaka žena i svaki muškarac koji drže do svog stila, treba da poseduju u svom ormanu?

- Muškarac mora da ima crno odelo na dva dugmeta, belu i crnu košulju sa odgovarajućim cipelama, jedne dobre farmerke, kaiš, sat i nekoliko jednobojnih majica. Žena nije žena ako nema malu crnu haljinu, ali ne one što se nose po splavovima, zatim lepe salonke koje će ispratiti tu haljinu ili neko kvalitetno crno odelo.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/sasa-vidic-u-mom-svetu-glupost-ne-funkcionise/

Svima se ponekad desi da počine modni zločin. Da li ste se i sami našli u toj situaciji, postoji li nešto što nikada ne biste obukli i u čemu nikako ne vidite sebe?

- Nikada nisam počinio modni zločin, ali sam, nažalost, svakodnevno njihov svedok na našoj javnoj sceni. Šteta što se Srbi ne ugledaju na Italijane, ne na one iz Palerma, već na one iz Rima ili Milana. Nije teško biti lepo i jednostavno obučen, mislim da je čak i skuplje biti odeven kao prostitutka ili makro.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva
Tagovi: saša vidić